Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISAM TO ZASLUŽIO'

Prijeteće poruke osvanule u selu predsjednika Odbora za svinjogojstvo HGK-a

Đurići: Vlasnik OPG-a Antun Golubović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
29.11.2023.
u 14:57

Golubović je na kraju kazao kako se iskreno nada da će se što prije pronaći riješenje i da će se prosvjedi završiti i sve se vratiti u normalu

Kako prosvjedi svinjogojaca traju tako se i situacija na terenu radikalizira. Uz neke neprimjerene izjave, pa i prijetnje, najnoviji slučaj zabilježen je u selu Đurići gdje je su na više objekata ispisane neprimjerene poruke upućene Antunu Goluboviću koji je predsjednik Odbora za svinjogojstvo Hrvatske poljoprivredne komore. U tim porukama stoji da je Golubović izdajnik, da ga treba razapeti, napravljena je i strelica kojom se ukazuje u kojoj kući Golubović živi i slično.

- Mislim kako je ovo krajnje neprimjereno i da to kao čovjek i poljoprivrednik nisam zaslužio. Za poruke sam saznao kada sam se vraćao sa satanka u Zagrebu i kada su me susjedi zvali i rekli što su vidjeli. Prema mojim saznanjima te poruke su ispisane jučer između 18 i 20 sati. Iz policije su došli kada su čuli za te poruke, napravili su očevid, a uključila se i kriminalistička policija – kaže Golubović.

Dodaje kako se njemu najviše zamjera što se on kao svinjogojac nije pridružio prosvjedima na prometnicama. Pojašnjava kako je jedan od razloga tome i činjenica što su se svinjogojci, predvoođeni svojim čelnicima na ulicama, poslije svega nekoliko minuta na sastanku u Zagrebu okrenuli se i napustili zgradu ministarstva.

- Da su ostali tamo pola sata, da su ih iz ministarstva "isprašili" i otjerali ja bih upalio svoj traktor i bio na prosvjedima. Međutim, na ovaj način ja bih ponizio sam sebe. Uz to nitko ne kaže da je Antun Golubović do sada 17 puta išao u Zagreb na sastanke oko svinjogojaca pri čemu je iz svoga džepa plaćao gorivo i putarinu. Mislim da i unatoč tome kao poljoprivrednik i čovjek imam pravo na svoje mišljenje kakvo god da je ono. Pri tome ja ne demantiram zahtjeve prosvjednika niti na bilo koji način radim protiv njih – kaže Golubović kojemu je radi pojave afričke svinjske kuge eutanazirano 93 komada svinja.

POVEZANI ČLANCI:

Kaže i kako su se s prosvjedima i na društvenim mrežama počele pojavljivati razne poruke upućene njemu ali da nije reagirao jer, kako kaže, nije želio dolijevati ulje na vatru nego je gledao kako da se iz cijele ove situacije izađe što prije na zadoovljstvo svih. Međutim, jutros su se počele dijeliti te fotografije pa se i policija uključila. Ukazao je i na seoske vođe koji su se proglasili tako bez ikakve izborne skupštine i slično.

- Vidjet ćemo što će sada biti jer ipak se radi o nekim porukama i tu je ipak oštećena nečija imovina. Kako god jedna zaista neugodna situacija koja nikome nije bila potrebna – ističe Golubović dodajući kako ga zovu ljudi i iskazuju podršku.

Na kraju je kazao i kako se iskreno nada da će se što prije pronaći riješenje i da će se prosvjedi završiti i sve se vratiti u normalu.

VIDEO Ministrica Vučković: Situacija je pod kontrolom, jučer nismo zabilježili ni jedan slučaj

Komentara 10

ER
EroK
20:55 29.11.2023.

Ne akcija i reakcija!

DU
Deleted user
19:22 29.11.2023.

Ovo je maslo onih koji žele kompromitirat prosvjede svinjogojaca i seljaka, njihove legitimne zahtjeve da se očuva domaći uzgoj svinja i svinjokolja kao naš stoljetni običaj!Čak kulturno dobro. Moja najljepša osobna sjećanja iz rane mladosti vezana su baš uz ta seoska okupljanja.Moj dida i ja! Napad na domaću proizvodnju hrane počeo je uništavanjem PIK-ova,nastavio se rasprodajom domaćeg lanca maloprodaje,čudnim poreznim zakonim, zatvaranjem granica ,nametanjem neodrživih standarda kvalitete a sad su na redu kuge i ludila kako bi čim prije prionuli na sendvič od glisata i 3D prinatano meso. Bolesnicima je mjesto u institucijama, ali ne u institucijama promišljanja budućnosti čovječanstva! Oni koji tvrde da je Zemlja prenapučena u isto vrijeme ne spominju da 90% populacije živi u urbanim centrima. Sve pošasti ljudske povijesti krenule su baš iz gradova (recimo kuga i Kaffe)! Izlaz iz svih kriza je selo i samodostatnost. Neće čvarci pokvarit zrak nit okužit Hrvatsku!

SG
Saul Goodman
20:18 29.11.2023.

"putarinu"??? "putarinu"??? stvarno? Putarina se plaća na relaciji Beograd-Niš, u Republici Hrvatskoj se plaća cestarina. Sram vas bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije