Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni savjetnik američkog programa za cjepiva:

'Prije sredine prosinca kreće cijepljenje Amerikanaca protiv Covid-19'

Trump delivers update on Operation Warp Speed
Chris Kleponis - Pool via CNP/Newscom/PIXSELL
22.11.2020.
u 18:37

Također je izjavio kako se nada da bi kolektivni imunitet mogao biti postignut do svibnja

Sjedinjene Države se nadaju da će početi kampanju cijepljenja protiv Covida-19 prije sredine prosinca, čim dobiju odobrenje Agencije za hranu i lijekove (FDA), izjavio je u nedjelju Moncef Slaoui, glavni znanstveni savjetnik američkog programa za cjepiva protiv covida-19. "U roku od 24 sata od odobrenja, cjepiva kreću i dolaze na područja na kojima ih savezne države žele", rekao je Slaoui za CNN.

Upitan o očekivanom datumu prvih cijepljenja u Sjedinjenim Državama, odgovorio je kako očekuje "da bi to moglo biti dan nakon odobrenja, 11. ili 12. prosinca".  Također je izjavio kako se nada da bi kolektivni imunitet mogao biti postignut do svibnja. 

"Uz razinu učinkovitosti od 95 posto, cijepljenje 70 posto stanovništva bi omogućilo pravi kolektivni imunitet. To bi se moglo dogoditi u svibnju." "Nadam se smanjenju negativne percepcije cjepiva, to će nam btii od presudne pomoći", naglasio je. 

Američka farmaceutska tvrtka Pfizer i njezin njemački partner BioNTech zatražili su u petak od američke Agencije za lijekove (FDA) da odobri njihovo cjepivo protiv covida-19 i tako postali prvi proizvođači u Sjedinjenim Državama i u Europi koji su to učinili.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar JPlesi
JPlesi
03:38 23.11.2020.

Po uzoru njih cijepiti će se i cijela unija jer ako će oni to napraviti svome narodu naravno ,,"ako će to napraviti onda će i cijela Unija to morati jer smo ipak u mreži sa njima a kaj je potpisano potpisano je i sad moramo zajednički to i ispoštovati….pa ako oni u pakao idu idemo i mi, jer smo si sami sudbinu potpisali čim smo ušli u Uniju.......

MP
miroslav.petkovic.7564
19:33 22.11.2020.

Najbolje je Ameri da zamole Ruse da im daju formulu ili Sputnjik V.Kako ce Moderna cuvati ta cjepiva na minus osamdeset smjesno.Kad se prebacuju cjepiva na druga mjesta rok valjanosti je samo pet dana...Evo Madarska dobila prve posiljke cjepiva odd Sputnjik V...Kao hoce nekakve sankcije madari kazu tu nema politike.Hocemo zastitit svoj narod a ovi nek pricaju pricu.Tece tako Izrael vjerujemo u Rusku nauku kupujemo od njih...Svi govore moramo ucit od Rusa kako se prave vakcine. Koliko vremenski mogu zastitit te vakcine pacijente.Nista ne pisu o tome.Rusi daju garancije najmanje dvi god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije