Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misteriozni nestanak

Prije 14 godina došao u bolnicu i nestao bez traga

14.09.2010., Vinogradska cesta 29, Zagreb - Klinicka bolnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
13.12.2016.
u 09:08

Obitelj Janka Colarića tužila je i bolnicu, no sudovi smatraju da bolnica nije odgovorna za to što se dogodilo

Četrnaest je godina prošlo otkako je Janko Colarić nestao, a njegova obitelj ni dandanas ne može shvatiti kako je moguće da je iščeznuo iz bolnice, da ga nitko nikada nije vidio, da nigdje nije pronađeno njegovo tijelo i da za njegov nestanak iz zdravstvene ustanove nitko nije kriv.

Teško se kretao

A baš se sve to što četvero Colarićeve djece drži nemogućim dogodilo 16. rujna 2002. kada je tri dana nakon operacije bruha u KB Sestre milosrdnice u Zagrebu nestao tada 73-godišnji Janko Colarić. Tom vitalnom umirovljeniku iz Gornje Vasi na Žumberku ovo je bio prvi, i posljednji, odlazak liječniku u životu.

– Nakon operacije se teško kretal i nije mi jasno kam je i kak takav uopće mogal preći. Da je nestao, mi smo doznali kad mu je moja šogorica došla u posjet, a njega ni bilo. Pitala je čovjeka s kojim je bil u sobi di je deda, a on joj je rekal da je deda nestal pa je napravila dar-mar – kaže Dragica Krcivoj, najstarije dijete Janka Colarića.

Prisjeća se kako su u potrazi za ocem s njegovom fotografijom hodali po naselju, ali nitko ga nije ni vidio. – Pa u blizini nema ni rijeke ni šume, već samo gusto naseljen kvart. Kako je moguće da nitko nije vidio čovjeka u pidžami i šlapama. Jedino je u tome mogao otići iz bolnice jer su tatino odijelo, novac i knjižica ostali u bolničkom ormaru – govori Dragica Krcivoj.

Zajedno s majkom Marom, sestrom Brankom Štibić te braćom Jankom i Zlatkom Colarićem tužila je bolnicu. Ali Općinski sud u Zagrebu tužbu je kao neosnovanu odbio utvrdivši da nikakvog propusta u radu bolnice iz koje je nestao pacijent nije bilo. Iz iskaza svjedoka, u čije riječi Colarićeva djeca ne vjeruju, sud je zaključio da je Colarić bio pokretan i da to što ga je liječnik kod kojeg je nakon operacije bio na ultrazvuku ostavio u hodniku nije propust pa to što je nestao iz bolnice sud kaže da nije bilo propustom zdravstvene ustanove. Presudu je potvrdio i Županijski sud pa je Colarićeva obitelj 2013. od Vrhovnog suda zatražila reviziju postupka. Nadaju se da će Vrhovni sud uskoro donijeti odluku, kad već u protekle tri godine nije.

Supruga umrla

– Vrhovni sud može potvrditi postojeću presudu, preinačiti je ili vratiti postupak na početak – tumači Denis Husein, odvjetnik Colarićeve obitelji.

Protekom godina, na popisu osoba koje odvjetnik Husein zastupa jedno je ime manje – Mara Colarić prije pet je godina umrla, ne dočekavši da dozna kamo joj je nestao suprug i da ga dostojno pokopa, ako je mrtav. – Brata su nekoliko puta zvali na identifikaciju, kada bi se pronašlo nečije tijelo. Ali to nije bio naš tata – govori Dragica Krcivoj.

O pronalasku nečijeg tijela bivala je obaviještena i policijska postaja u Jastrebarskom. Uspoređivao bi se DNK pronađenog s onim Janka Colarića, ali podudarnosti nije bilo.

– Nestanak sam prijavio policiji na Črnomercu, nije bolnica. Dizao sam šahtove po naselju kad smo ga tražili. Ne bi on samo tako otišao, Zagreb uopće nije poznavao. Da je htio otići, nazvao bi mene i rekao da dođem po njega, stanujem u Gajnicama i došao bih za tren – kaže Colarićev sin Janko.

>> Jeste li ih vidjeli? Među 7 nestalih, pet je maloljetnika

Komentara 14

SS
sokac sa drave
09:22 13.12.2016.

Mozda zive njegovi unutarnji organi negdje u nekome.

Avatar istovari
istovari
10:20 13.12.2016.

Slučaj za Scully i Mouldera....istina je oko nas....

DU
Deleted user
10:15 13.12.2016.

trazili ste ga po gradu a niste u mrtvacnici .netko je napravio biznis unutar bolnice ,netko nesto zna ali nesmije jos reci ali kada tada ce se to otkriti ,pa vi idite u bolnicu pa mirno zaspite ako mozete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije