Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prijavljeni za krivotvorenje isprava i gospodarski kriminal

kune
arhiva VL
20.01.2010.
u 11:24

41-godišnji Ivankovčanin i 52-godišnji Vinkovčanin privedeni su zbog krivotvorenja isprava, a Vinkovčanin i zbog gospodarskog kriminala.

VINKOVCI - Djelatnici PU vukovarsko-srijemske završili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim Ivankovčaninom i 52-godišnjim Vinkovčaninom zbog krivotvorenja isprava. Vinkovčanin je osumnjičen i zbog gospodarskog kriminala.

Ivankovčanin je, osim krivotvorenja isprava, počinio i kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja tako što je tijekom 1992. i 2007. krivotvorio potvrdu o završenoj srednjoj školi i diplomu Fakulteta prometnih znanosti na osnovi kojih je dobio dozvolu za rad kao instruktor za obuku vozača B-kategorije.

Za Vinkovčanina je utvrđeno da je, uz krivotvorenje isprava, počinio i  prijevaru u gospodarskom poslovanju te povredu dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

On je na neutvrđen način 2006. izradio krivotvoreni izvadak i ZK uložak te u rubrici "teretnica" unio neistinit sadržaj koji je potom preveo na talijanski jezik i proslijedio poduzeću iz Italije i tako ostvario protupravnu imovinsku korist od 34.000 kuna. Također, nije pokrenuo stečaj unatoč insolventnosti tvrtke što je utvrđeno kada je talijanski partner, koji mu je isporučio robu, htio naplatiti svoje potraživanje. Vinkovčanin je i dalje potpisivao naloge za čije plaćanje nije imao pokrića i načinio dug od gotovo 900.000 kuna.

Protiv obojice slijede kaznene prijave.

Komentara 1

Avatar sebastian
sebastian
20:15 20.01.2010.

imovinsku korist od 34.000 kuna,interesantno kako uvijek uhvate male ribe, i kad neko podplati u gruntovnici da brze papire dobije, pa ljudi to su bagatele, pa sta ove novine pisu, gdje su oni koji su zavrnuli drzavu za milione EURA, jos uvijek u Saboru ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije