Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedostupan tijelima RH

Prijavljen za ratni zločin: U krugu Gavrilovića ubio je civila čije tijelo do danas nije nađeno

svijeća
Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
14.12.2020.
u 13:58

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on 16. rujna 1991. godine u krugu poduzeća u Petrinji, kršeći pravila Međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, kao pripadnik paravojnih formacija tzv. SAO Krajine, tada kao 36-godišnjak, usmrtio civila Iliju Dumbovića, čije tijelo do danas nije pronađeno

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke prijavili za ratni zločin protiv civilnog stanovništva 65-godišnjaka kojeg sumnjiče da je 16. rujna 1991. godine, za vrijeme napada JNA i srpske paravojske na Petrinju, u tvorničkom krugu Gavrilovića usmrtio tada 45-godišnjeg muškarca.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on 16. rujna 1991. godine u krugu poduzeća u Petrinji, kršeći pravila Međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, kao pripadnik paravojnih formacija tzv. SAO Krajine, tada kao 36-godišnjak, usmrtio civila Iliju Dumbovića, čije tijelo do danas nije pronađeno. Muškarac je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske.

Tog 16. rujna 1991. godine u krugu Gavrilovića ubijeno je troje muškaraca, a za okrutno ubojstvo Stjepana Komesa na 20 godina zatvora pravomoćno je osuđen Jugoslav Vidić, porijeklom iz Benkovca, koji je u oklopnom vozilu ušao tog dana u krug tvornice. On je Komesa izvukao iz skupine zarobljenika te mu odsjekao ruku u laktu, jer se ranije rukovao s predsjednikom Franjom Tuđmanom prilikom njegova posjeta Petrinji. Komes je od rane iskrvario te je nakon Oluje ekshumiran i identificiran. 

Komentara 6

IJ
istina__jako_boli
18:41 14.12.2020.

Ubijanje civila je ratni zlocin, ali kazne su zaista zanimljive, ako se sudi Srbnu onda je to minimum 20 godina, ako se sudi hrvtu onda je to maksimum 7 godina. Zar vi zaista ocekujete da Srbi suradjuju sa hrvatskim vlastima?

AV
Avimm
00:07 15.12.2020.

Sto niste napisali koga ste optuzili ,ima valjda ime i prezime

ST
Stipan
17:30 14.12.2020.

Sve je to sporo! Da se htjelo trebalo se svima davno suditi . Da se htjelo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije