Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Prijavljen za ratni zločin: U krugu Gavrilovića ubio je civila čije tijelo do danas nije nađeno

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on 16. rujna 1991. godine u krugu poduzeća u Petrinji, kršeći pravila Međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, kao pripadnik paravojnih formacija tzv. SAO Krajine, tada kao 36-godišnjak, usmrtio civila Iliju Dumbovića, čije tijelo do danas nije pronađeno
14. prosinca 2020. u 13:58 6 komentara 2384 prikaza
svijeća
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke prijavili za ratni zločin protiv civilnog stanovništva 65-godišnjaka kojeg sumnjiče da je 16. rujna 1991. godine, za vrijeme napada JNA i srpske paravojske na Petrinju, u tvorničkom krugu Gavrilovića usmrtio tada 45-godišnjeg muškarca.

Bogdanovci BOŠKO SOLDATOVIĆ Bivši pripadnik Vojne policije JNA za ratni zločin u Bogdanovcima dobio 15 godina zatvora

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on 16. rujna 1991. godine u krugu poduzeća u Petrinji, kršeći pravila Međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, kao pripadnik paravojnih formacija tzv. SAO Krajine, tada kao 36-godišnjak, usmrtio civila Iliju Dumbovića, čije tijelo do danas nije pronađeno. Muškarac je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske.

Prović KRAJEM 1991. GODINE Dignuta optužnica: Palili imovinu i zastrašivali Hrvate u Vukšiću i Proviću

Tog 16. rujna 1991. godine u krugu Gavrilovića ubijeno je troje muškaraca, a za okrutno ubojstvo Stjepana Komesa na 20 godina zatvora pravomoćno je osuđen Jugoslav Vidić, porijeklom iz Benkovca, koji je u oklopnom vozilu ušao tog dana u krug tvornice. On je Komesa izvukao iz skupine zarobljenika te mu odsjekao ruku u laktu, jer se ranije rukovao s predsjednikom Franjom Tuđmanom prilikom njegova posjeta Petrinji. Komes je od rane iskrvario te je nakon Oluje ekshumiran i identificiran. 

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • istina__jako_boli:

    Ubijanje civila je ratni zlocin, ali kazne su zaista zanimljive, ako se sudi Srbnu onda je to minimum 20 godina, ako se sudi hrvtu onda je to maksimum 7 godina. Zar vi zaista ocekujete da Srbi suradjuju sa hrvatskim vlastima?

  • Avimm:

    Sto niste napisali koga ste optuzili ,ima valjda ime i prezime

  • Stipan:

    Sve je to sporo! Da se htjelo trebalo se svima davno suditi . Da se htjelo!