Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doprinosi

Prijave radnika samo putem interneta

mirovinsko
Sanjin Strukić/PIXSELL
18.03.2014.
u 21:06

Tvrtke s više od tri zaposlena moraju do kraja mjeseca nabaviti certifikat i srediti dokumente u mirovinskom.

Zakonom o mirovinskom osiguranju propisana je obveza podnošenja prijava/odjava na mirovinsko osiguranje elektroničkim putem za sve obveznike s više od tri osiguranika. Rok prilagodbe na elektroničke prijave, u kojem su se prijave mogle predavati i osobno na šalteru Zavoda, istječe 31. ožujka 2014.

Svi obveznici s više od tri osiguranika od 1. travnja 2014. dužni su prijave/odjave na mirovinsko osiguranje podnositi isključivo elektroničkim putem, preko aplikacije e-prijave dostupne na internetskoj stranici Zavoda www.mirovinsko.hr u sklopu online usluga. Uslugu e-prijave mogu koristiti samo oni obveznici koji imaju kvalificirani poslovni certifikat. Obveznici koji posjeduju poslovni FINA certifikat koji sadrži OIB (izdan nakon 11. ožujka 2013.), a ujedno su i ovlaštene osobe za zastupanje obveznika doprinosa, pristupni list mogu potpisati i predati elektronički, ne odlazeći na šalter Zavoda.

HZMO podsjeća sve obveznike koji to nisu učinili da se što prije registriraju popunjavanjem pristupnog lista te ga ovjerenog, zajedno s potrebnom dokumentacijom, predaju na šalter najbliže područne službe kako bi i nadalje mogli obavljati prijave/odjave za svoje radnike. Obveznik može ovlastiti osobu koja posjeduje kvalificirani certifikat da Zavodu u njegovo ime i za njegov račun uspostavlja i potpisuje naprednim elektroničkim potpisom elektroničke prijave. HZMO podsjeća da je od početka godine na snazi obveza podnošenja prijava i odjava za mirovinsko osiguranje u roku od 24 sata.

>>Tko ostane u II. mirovinskom stupu radit će do 67. godine

Komentara 1

DO
doktorica
07:32 19.03.2014.

a zašto tek sada?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije