Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija u Koprivnici

Prijava vlasnici trgovine koja prodaje opasni osvježivač zraka

emanuela Betlehem Lončarić
14.03.2015.
u 08:30

U moj dućan ne mogu ući maloljetnici, a punoljetne osobe valjda znaju što rade, rekla nam je Emanuela Betlehem Lončarić

Policijska kampanja po hrvatskim smart-shopovima nakon smrti 15-godišnjaka iz Zagreba koji je sredinom veljače preminuo zbog pušenja osvježivača zraka kakvi se u njima prodaju urodila je prvom kaznenom prijavom, a zaradila ju je vlasnica koprivničkog dućana.

Rekli su da je sve u redu

Policija je još 9. siječnja na ulici od dvojice mladića oduzela paketić osvježivača prostora za koji su kazali da je kupljen u tome smart-shopu. Sadržaj su poslali na vještačenje. Nalaz je pokazao da se radi o tvarima što sadrže sintetske kanabinoide koji se nalaze na popisu droga. Vlasnica, čiji identitet policija nije otkrila, prijavljena je zbog prometa drogama i prijeti joj od jedne do 12 godina zatvora.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Emanueli Betlehem Lončarić (34). Jučer je rekla kako nije obaviještena o prijavi.

– Policija je bila kod mene, zaplijenili su mi 140 paketića i dobila sam informaciju da je s njima sve u redu. Ja ne prodajem ništa što bi bilo zabranjeno, sve ide preko računa, plaća se PDV... – kazala je ona. Tvrdi da je već četiri godine izložena nepotrebnoj represiji i da joj je zaplijenjena i nikad vraćena roba nabavne vrijednosti od oko 30.000 kuna. Nema moralnih dilema glede prodaje osvježivača zraka.

Ne maltretiranju trgovaca

– U moj dućan ne mogu ući maloljetnici, a punoljetne osobe valjda znaju što rade. Ako ja prestanem prodavati osvježivače zraka, prodavat će ih netko drugi – kazala je E. Betlehem Lončarić i ustvrdila kako bi država problem trebala riješiti donošenjem zakona, a ne maltretiranjem trgovaca.

>> Dječak preminuo nakon konzumacije osvježivača zraka pomiješanog s duhanom

Komentara 30

SM
smsm38
09:17 14.03.2015.

Ako maloljetnik dođe na benzinsku sa karnisterom od 5l i kupi benzin za kosilicu(recimo poslao ga tata) usput popije pola ltre benzina i umre od trovanja. Znači treba zatvorit sve benzinske?! Ode klinac od 17 godina u trgovački centar kupi varekinu popije.znači treba zatvorit i trgovačke centre?! Ovaj osvježivač ili bilo šta drugo,ako je uvezeno i ako je prošlo carinu i ima nekakve certifikate znači legalno je u rh i može se prodavat. Maloljetnike treba educirat,od vrtića,škole...! Ako na proizvodu država zakonom nije odredila da obavezno piše nije za prodaju ispod 18,ako ne piše zašto trgovac takvu robu nebi prodavao maloljetnicima. Državne institucije su hvala bogu plaćene pa neka povuku sa tržišta sve što misle da je opasno i zabrane uvoz. Sad će biti krivi trgovci.

BL
blackstena
09:42 14.03.2015.

nemrem vjerovati...pa to je ist5o kak i neki dan natpis u novinama da EXTRA DJEVICANSKO MASLINOVO ULJE I NIJE EXTRA DJEVICANSKO ...pa kaj onda direktora trgovine ne procesuiraju ak vec su lupili po malom obrtniku koji se bori za svoju egzistenciju i uredno placa sve dace i nedace nasoj suverenoj drzavi????opet dolazi do izrazaja ona stara...ak si posten onda si bedast...moras biti fakultetski obrazovan da bi kral po zakonu i sve ok...pa pogledajte ko nam upravlja drzavom....svi imaju neke besne faxe i obrazovani si za poludjeti a sede u zatvoru,,,ludilo...moja podrska gospodji Loncaric a sramota drzavna ....ak je to zabranjeno onda kak je doslo u javno prodaju????znaci da opet drzavne institucije koje zive i primaju placu od poreznih obveznika ne rade svoj posao....podjelite im otkaze i zaposlite sposobne ljude koji ce reci da to mose ili ne....mladic je umro...zalosno ali sam isto tako siguran da je znao sta radi...opet drzavni aparat ne radi svoj posao...jako zalosno...

Avatar maxist
maxist
09:00 14.03.2015.

može se jedino zaključiti da sve prethodne stepenice prije police nisu obavljene po pravilima struke ili zakonu (šepave "institucije" )........da I slika ima veze s karnevalom a ne naslovom..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije