Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi krug

Prijava ispita za državnu maturu do 2. veljače

državna matura
Foto: ilustracija
12.01.2016.
u 07:00

Prijave studijskih programa počele su 7. siječnja i trajat će do 18. srpnja, a do sada ih je prijavilo nešto više od šest i pol tisuća maturanata

U prvih pet dana od 35.775 učenika upisanih u četvrte razrede gimnazija i četverogodišnjih strukovnih škola njih nešto više od 6500 prijavilo je studijske programe.

Prijave su počele u četvrtak 7. siječnja i trajat će do 18. srpnja ove godine, a prema očekivanjima Agencije za visoko obrazovanje, studijske programe, osim ovogodišnjih maturanata, prijavit će i nekoliko tisuća osoba koje su maturirale ranijih godina. Za sada je maturantima najatraktivniji zagrebački Filozofski fakultet na koji se prijavilo nešto manje od tri tisuće, ali ako se u obzir uzme broj mjesta na fakultetu i broj kandidata, onda je za sada najveći pritisak na Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet gdje na jedno mjesto reflektiraju dva kandidata.

Kad maturant izabere studijske programe, a može ih izabrati maksimalno deset, sustav mu automatski prijavljuje ispite državne mature koji su potrebni za taj studijski program. Inače, ispiti za državnu maturu u ljetnom ispitnom roku prijavljivati se mogu do 2. veljače do 12 sati. Promjena odabranih ispita može se obaviti samo ako postoji opravdan razlog, i to od 2. veljače do 7. svibnja.

Prve ispite maturanti će polagati 6. lipnja kada su na programu vjeronauk i biologija. Od obveznih predmeta prvi je na popisu hrvatski jezik 1. i 15. lipnja, engleski je 21. lipnja, a matematika 23. lipnja. Konačna objava rezultata je 18. srpnja

>>Srednje škole nam stvaraju nesigurne osobe koje ne vjeruju ni u svoje vlastito znanje

>>Državna matura treba opstati, ali je treba mijenjati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije