Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prijamni ispit ZŠEM-a 13. lipnja!

ZŠEM
ZŠEM
PR
Autor
PR članak
07.06.2013.
u 08:45

ZŠEM-ovi studenti su jedinstveni i po tome što imaju priliku provesti do godinu dana na međunarodnoj razmjeni na više od 100 sveučilišta diljem svijeta,

Zagrebačka škola ekonomije i managementa održat će prijamni ispit za upis na četverogodišnji Stručni studij ekonomije i management 13. lipnja. Ovaj program predstavlja vrhunac suradnje domaćih i inozemnih ekonomskih stručnjaka, kako su njegovom razlogu veliki doprinos dali vrhunski ekonomski i poslovni eksperti s partnerskih sveučilišta ZŠEM-a u Sjedinjenim Državama i Zapadnoj Europi. Istovremeno, ovaj program je savršeno prilagođen hrvatsko kontekstu – više od 70% ZŠEM-ovih studenata pronalazi zaposlenje unutar četiri mjeseca nakon dovršetka studija.

Program prilagođen tržištu rada

Dok mnogi studenti sa strepnjom gledaju na tržite rada, mnogi poslodavci iscrpno traže zaposlenike sa znanjima i vještinama koje predstavljaju vrijednost njihovim organizacijama. Imati diplomu u današnje vrijeme jednostavno više nije jamstvo zaposlenja. Mnogi poslodavci zato ulažu goleme napore u dodatno stručno osposobljavanje svojih novih zaposlenika. Zar nije bolje imati znanja i vještina koje poslodavci traže na dan vašeg zaposlenja? Zar nije bolje biti spreman za rad u bilo kojoj tvrtci u trenutku kada diplomirate?

Upravo takav pristup obrazovanju nudi Zagrebačka škola ekonomije i managementa. Kroz četiri godine studija, ZŠEM-ovi studenti svladaju koncepte iz ekonomije, managementa, marketinga, financija, računovodstva i drugih područja, te nauče preko case study metode kako primijeniti ta znanja u praksi. Studenti rade na raznim projektima, poput uvođenja ERP (Enterprise Resource Planning) sustava u fiktivnim tvrtkama, a najbolje projekte studenti predstavljaju stučnjavima iz poslovnog sektora na ZŠEM-ovoj Studentskoj MIS konferenciji. Natječu se na brojnim natjecanjima, te ostvaruju zavidne rezultate. Imaju prilike i naučiti raditi i steći certifikat u Bloombergu, informacijskom sustavu kakav koriste najveće svjetske i domaće komercijalne banke, investicijske kuće i financijske institucije. Slušaju predavanja brojnih uglednih domaćih i inozemnih stručnjaka na području ekonomije (Alain Lamassoure), marketinga (Philip Kotler), managementa (Emil Tedeschi), te mnogih desicion-makera.

Međunarodni iskustvo koje obogaćuje

ZŠEM-ovi studenti su jedinstveni i po tome što imaju priliku provesti do godinu dana na međunarodnoj razmjeni na više od 100 sveučilišta diljem svijeta, i to bez plaćanja dodatne školarine. Ovako, studenti su izloženi multi-kulturalnom okruženju, imaju priliku naučiti novi jezik i prilagoditi se novoj kulturi. Na ovaj način najbolje demonstriraju kako se mogu prilagoditi raznolikim okruženjima, i suočiti se sa bilo kakvom poslovnom situacijom kakva ih može čekati pri zaposlenju. Međutim, stvaraju i vrijedne kontakte koja mogu biti izvor sjajnih poslovnih prilika.

Među ZŠEM-ovim partnerskim sveučilištima ubrajamo Sveučilište u Michiganu – Flint u Sjedinjenim Državama, Sveučilište Ryerson u Kanadi, Sveučilište Reutlingen u Njemačkoj, Sveučilište Sao Paola u Brazilu, Sveučilište za trgovinu i poslovanje u Nagoyi u Japanu, te mnoga druga.

Kvaliteta, a ne kvantiteta

Ipak, ne slušaju ZŠEM-ovi studenti samo predavanja priznatih stručnjaka, već im takvi stručnjaci drže brojne kolegije, te imaju priliku raditi s njima u malim nastavnim grupama, gdje mogu imati slobodnu interakciju sa svojim profesorima i kolegama. ZŠEM-ovi predavači su istaknuti poslovni stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u poslovanju, istraživači, znanstvenici i pedagozi. Dok studenti na ZŠEM-u uče poslovnu teoriju, predavači zahvaljujući svom iskustvu ih istovremeno uče kako teoriju primijeniti u praksi. ZŠEM-ovi studenti ne moraju učiti beskorisne teorije napamet, već je naglasak na praktičnu primjeru svih koncepta.

Pomoć pri zapošljavanju

Zagrebačka škola ekonomije i managementa ima ured čiji je jedini posao pomoći studentima u njihovoj potrazi za zaposlenjem. Osoblje Career centra tako pomože studentima individualnim i grupnim savjetovanjima, radionicama, te organizacijom najboljeg sajma karijera u Hrvatskoj, Student Future Day. No, usluge Career centra ZŠEM-a nisu dostupne samo studentima, već i svim diplomantima.

Prijave su u tijeku

Prijave za prijamni ispit koji će se održati 13. lipnja su u tijeku, dok je za prijavu potrebno kliknuti na ovaj link i ispuniti obrazac. Ukoliko imate dodatnih pitanja, ili biste htjeli saznati zašto je Zagrebačka škola ekonomije i managementa već pet godina uzastopce proglašena najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj prema rangiranju Eduniversala, ljubazno osoblje ZŠEM-a vam uvijek stoji na usluzi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?