Prihvaćena hrvatska prijava za zaštitu prošeka, Talijani već pišu prigovor
Naše tradicionalno desertno vino radi se od prosušenih bobica grožđa tradicionalnih sorti bogdanuše, maraštine i vugave i nema nikakve poveznice u okusu, vrstama grožđa ni tehnologiji proizvodnje s talijanskim proseccom
Komentari 2
pa jasno da nema nikakve veze jedno s drugim, u pitanju je korištenje imena.. ccc Isto tako je bilo sa Feta sirom, više ga ne možete naći a da nije iz grčke, svi ostali imitati imaju samo drugo ime
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ako im je to problem neka bude Hrvatski Prošek ili Dalmatinski Prošek. Oni neka si imaju svoj Prosecco Italiano ... ili kako se jur reče na talijanskom. To su ionako dva različita proizvoda.