Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA NE ODUSTAJE
Povratak na članak

Prihvaćena hrvatska prijava za zaštitu prošeka, Talijani već pišu prigovor

Naše tradicionalno desertno vino radi se od prosušenih bobica grožđa tradicionalnih sorti bogdanuše, maraštine i vugave i nema nikakve poveznice u okusu, vrstama grožđa ni tehnologiji proizvodnje s talijanskim proseccom

Komentari 2

Avatar Belski
Belski
08:36 30.07.2021.

Ako im je to problem neka bude Hrvatski Prošek ili Dalmatinski Prošek. Oni neka si imaju svoj Prosecco Italiano ... ili kako se jur reče na talijanskom. To su ionako dva različita proizvoda.

VL
Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
07:39 30.07.2021.

pa jasno da nema nikakve veze jedno s drugim, u pitanju je korištenje imena.. ccc Isto tako je bilo sa Feta sirom, više ga ne možete naći a da nije iz grčke, svi ostali imitati imaju samo drugo ime

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.