Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar za mirovne studije:
Povratak na članak

'Prigovor savjesti na sudjelovanje u vojnoj pričuvi je moguć'

Osobe koje ulože prigovor savjesti i dalje imaju obavezu služenja u sastavu civilne zaštite te se u vojnoj evidenciji vode kao civilni pričuvnici.

Komentari 9

B2
bokida 2
14:05 28.07.2017.

Kakvi centri i ljudske gluposti. Pohapsit ih sve zbog ugrožavanja sigurnosti države Hrvatske.

VL
Avatar dotur vice
dotur vice
13:48 28.07.2017.

Ovi "Pomoz Bog Junaci" u Hrvatskoj su "Ne vojnom roku" !!! U titinoj jugi bi isto ovako paradirali sa "Da vojnom roku". Sve za tita i otadžbinu. Pročitana knjiga....

VL
BI
Binga01
13:56 28.07.2017.

Protivnika utrke puževa bilo je više na prosvjedu a niste ga popratili svojom ekipom novinara i fotoreportera.

VL
GU
Gustirna
17:52 28.07.2017.

I sada se slobodno mozemo zapitati cija je to vlast koja financira ovu udrugu koja radi protiv nacionalne sigurnosti....a i ostale antihrvatske udruge

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:15 28.07.2017.

Članak 47. Ustava RH: 'Vojna obveza i obrana Republike Hrvatske dužnost je svih za to sposobnih državljana. Dopušten je prigovor savjesti onima koji poradi svojih vjerskih ili moralnih nazora nisu pripravni sudjelovati u obavljanju vojničkih dužnosti u oružanim snagama. Te su osobe obvezane ispunjavati druge dužnosti određene zakonom.' prigovor savjesti? dal on važi u na radnom mjestu, npr. ja ne želim dolaziti na posao u 7, odlaziti u 15, već ću doći u 9, a u 12 želim doma biti? dal prigovor savjesti može biti kod plaćanja poreza? ili računa? inače, prema ustavu, uz prigovor savjesti bi ljudi trebali biti u vojarnama, ali ne bi imali ni obavljali vojničke dužnosti. koje nisu čišćenje zahoda i vozila, kruga vojarne, kuhinja... znači, ti sa prigovorom savjesti bi trebali biti u vojarni, i lijepo prati i kuhati pravim vojnicima i vojnikinjima. a ne gubiti dane po općinskim kancelarijama, i cijeloj javnoj upravi davati negativan publicitet. ne moraš biti u vojarni sa puškom, ali sa metlom, o to možeš. uostalom, austrija ima obvezni vojni rok.... švicarska? želite biti ko švicarci?

VL
CH
Challenger
15:29 28.07.2017.

Nemam ništa protiv onih koji uloža prigovor savjesti zbog vjere ili ne znam zbog čega već ali poziv ne mogu odbit, nek gule krumpire, upravljaju vozilima, kuvaju! Nije sve u HV-u samo nošenje puške!! Većinom, nemaju oni savjest, oni samoo žele izbjeći obvezu!!!

VL
HO
homofob
23:32 28.07.2017.

Centar za mirovne studije djeli place a najniza je 7,500 mjesecno! Da li je potrebno kazati da ne rade nista a novce za place dobivaju iz proracuna. Protestirsli su i protiv ministra kulture i nije im promaklo da je musliman!

VL
FE
fefellerunt
15:52 28.07.2017.

Interesantno kako nikakvim obavezama ne podliježu žene , privilegirani soj društva , koji se uvijek žali da su neravnopravne , a u feminističko0j državi svak ose malo čuje, čita, kako su žene potpuno ravnopravne muškarcima i da mogu sve kaoo i oni . Tako je još od vremena konobara Gojka u MORH primljeno tisuće Hrvatica bez ikakve obuke, mnoge od njih nadobijale se ćinova ma razne načine i danas beru plaćice od 10 -ak tisuća kuna , dok oni koj isu pozakonu morali prolaziti kojekakve obuke danas jedva preživljavaju Toliko o zakonu po kojem ti j edužnost, obučavati, usavršavati i učestvovati u obrani kako bi gomila smrdljivog smeća uživala , jer gomila smeća prezire poštene koji poštuju zakone

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
08:41 29.07.2017.

Kao sto u Americi bivsi pripadnici vojske i obalne zastite imaju dodatne bodove u startu pri svakom konkursu za zaposljavanju na drzavnim poslovima, tako trebaju biti tretirani i pripadnici vojne pricuve u Hrvatskoj. A ne da se raznorazni smradovi kojii ne zele ni cuti za HR vojsku zaposljavaju po drzavnim firmama pod istim uvjetima kao i oni sto su spremni nositi oruzje i upotrijebiti ga, pa i poginuti u obrani zemlje. Nadam se da ce General Krsticevic pokrenuti takvu inicijativu, jer se on skolovao u Americi i vidio je kako zemlja pomaze onima koji su voljni pomoci njoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.