Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važno je znati

Pridržavajte se samoizolacije: Neposluh vas može odvesti u zatvor na više godina!

Izolacija zbog koronavirusa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
14.03.2020.
u 09:00

U dijelu Vlade razmišlja se i o postrožavanju zakonskih sankcija za one koji se ne pridržavaju pravila samoizolacije i time ugrožavaju zdravlje ostalih

Ne pridržavanje samoizolacije u konačnici vas može odvesti u zatvor, i to na čak tri godine. Kaže tako članak 180. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, koji se odnosi na širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Foto: FIBA/Screenshot

Izuzetno je važno to znati ovih dana, pogotovo u svjetlu vijesti koju su posljednjih dana prenijeli hrvatski mediji, kada se doznalo da je neimenovani muškarac, unatoč tome što mu je bila određena spomenuta zdravstvena mjera, pojavio s djetetom na pregledu u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, prenosi 24 sata.

U Hrvatskoj je do voog trenutka koronavirusom zaraženo 37 osoba, a njih 5991 je stavljeno pod zdravstveni nadzor. 

U dijelu Vlade razmišlja se i o postrožavanju zakonskih sankcija za one koji se ne pridržavaju pravila samoizolacije i time ugrožavaju zdravlje ostalih.

Komentara 6

DU
Deleted user
11:28 14.03.2020.

Kakvi su ovo zakoni?? Ako čovjek ode do pekare po kruh može biti osuđen na nekoliko godina zatvora?? Taj zakon treba ukinuti pod hitno!

DU
Deleted user
11:51 14.03.2020.

Može li meni neko objasniti na koji se način ljudi kojima je određena samoizolacija hrane, ako ne smiju izaći iz kuće ne mogu ništa kupiti za jesti,a bez hrane se ne može preživjeti????

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
17:41 14.03.2020.

Osim ako ste ilegalni migrant. Onda možete odšetati iz samoizolacije i nikome ništa. Za njega zakoni ne vrijede. I policija prodaje da je nemoćna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije