Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PUT

Prgomet podnosi ostavku na mjesto šefa Skupštine

Drago Prgomet
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
15.11.2019.
u 06:37

Prgomet bi ostavku mogao podnijeti nakon Nove godine, a razlog je što je prošao proceduru za izbor u American College of Surgeons, najprestižniju kiruršku akademiju u svijetu

Drago Prgomet, HDZ-ov predsjednik zagrebačke Skupštine, razmišlja o ostavci na poziciji šefa gradskog parlamenta i povlačenju iz aktivne politike, doznajemo iz izvora bliskih Prgometu.

Prgomet bi ostavku, odluči li tako, mogao podnijeti nakon Nove godine, a razlog je što je prošao proceduru za izbor u American College of Surgeons (Američku kiruršku akademiju), najprestižniju kiruršku akademiju u svijetu. Taj mu izbor otvara mogućnost novih projekata u suradnji zagrebačke klinike (radi na KBC-u Rebro kao šef Klinike za ORL) i Američke kirurške akademije, što zahtijeva vrijeme.

U tu se akademiju, doznajemo, ulazi na preporuku članova American College of Surgeons, a potreban je i prolazak na testovima i razgovorima te akademije.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hoće se posvetiti struci

Formalni izbor za članstvo u toj akademiji provest će se iduće godine u listopadu, a Prgomet je prošao sve potrebne intervjue i testiranja. Iz krugova bliskih Prgometu doznaje se da razmišlja da se u potpunosti posveti struci, a da u Skupštini ostane samo zastupnik. To znači da Prgomet, odluči li se definitivno povući iz aktivne politike, neće ni na izbore za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, što je neizravno bio najavio u intervjuu Večernjem listu.

Prgomet je vjerojatno i vodstvo HDZ-a netom obavijestio o svojim namjerama, što u zagrebačkom HDZ-u otvara nove kombinacije kada je riječ o izborima za predsjednika gradske organizacije. Prgomet je u HDZ-u, u vrijeme Tomislava Karamarka, bio neželjeni zamjenik predsjednika, stranku je napusto zbog neslaganja s Karamarkom i njegovim vodstvom. Kratko je bio u Mostu, potom osnovao svoju stranku Hrid, da bi ga Plenković, kada je preuzeo HDZ, pozvao nazad u stranku.

Prgomet je na zadnjim lokalnim izborima bio i kandidat HDZ-a za zagrebačkoga gradonačelnika, ali nije postigao dobar rezultat. Pošto je u utrku ušao u zadnji trenutak, Plenković mu je obećao mjesto predsjednika zagrebačke Skupštine kada Andrija Mikulić preuzme Državni inspektorat, i to se ostvarilo prije sedam mjeseci. U gradskom HDZ-u Prgomet i Mikulić nisu ostvarili dobar odnos pa komuniciraju pismima.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što je Prgomet nedavno pisao Mikuliću zbog izbora predsjednika Kluba HDZ-a u Skupštini i drugih organizacijskih problema, Mikulić mu je odgovorio na pismo, da bi sad ponovo Prgomet pisao e-mail Mikuliću u kojem se otkriva težina lošeg odnosa. U njemu Prgomet upozorava Mikulića da prestane insinuirati kako je amandmane na GUP dao bez znanja Kluba zastupnika iako je tu situaciju objasnio na GO-u, a potvrdili su je članovi Kluba.

Tražit će pravnu zaštitu

– Nažalost, ponavljaju se neistine što doživljavam kao pokušaj moje diskreditacije te insinuacije nečeg kriminalnog i nečasnog u mojim postupcima – piše Prgomet u e-mailu koji je u posjedu Večernjeg lista.

Prgomet nadalje u pismu opisuje proceduru podnošenja tih amandmana, a e-mail zaključuje prilično oštro. “Ukoliko se nastavi s ovakvim optužbama..., bit ću primoran tražiti političku, ali i privatnu pravnu zaštitu. Pozivam te da zaustavite rasprave koje štete svima. Jedno je neslaganje u političkim temama, a drugo optužbe bez utemeljenja”, napisao je Prgomet Mikuliću.

Mail je poslan i Plenkoviću, Jandrokoviću, Klubu HDZ-a...

Komentara 26

Avatar southman
southman
07:22 15.11.2019.

Ionako nisi za politiku. prihvati se struke, tu si koliko čujem odličan !

Avatar Meri
Meri
08:19 15.11.2019.

Dr.Prgometu želim uspješno usavršavanje u ACoS . Mani se politike vi ste humanist !

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
06:52 15.11.2019.

Vrhunski doktor, ali i vrhunska ljiga u politici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije