Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA KORANI

Djevojka (22) preživjela utapanje na raftingu zahvaljujući brzoj reakciji

Karlovac: Djevojka teško ozlijeđena na raftingu na Korani, HGSS izvlači čamac ispod slapa
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/10
06.02.2017.
u 17:30

Nikica Spudić: Nažalost, ovakve se situacije događaju na raftingu, iako smo obučeni za njih i imali smo svu opremu, uključujući i prsluke

Zahvaljujući brzoj reakciji Nikice Spudića, tajnika dugoreškog Kluba za podvodne aktivnosti Vodomar, te još jednog sudionika raftinga, djevojka (22) je u nedjelju poslijepodne preživjela utapanje na rijeci Korani u karlovačkom naselju Turanj.

Njih su troje, osim djevojke i dva mladića od 29 i 34 godine, bili su na raftingu, u tome su, kao članovi Vodomara, iskusni, a čamac im se prevrnuo na slapu u naselju Turanj. Uslijed visoke vode i zbog jakog vrtloženja, voda je djevojku nakon pada iz čamca 'povukla' pod slap, pa je čak 15-ak minuta bila u vodi, dok ju je N. Spudić izvukao na obalu bez svijesti. Ubrzo su došli i djelatnici Hitne pomoći koje su pozvali raftingaši iz drugog čamca koji su, kada su vidjeli što se dogodilo, prije slapa izišli na obalu i počeli pomagati, među njima i brat djevojke. Na raftingu je bilo ukupno osam članova.

- Nažalost, ovakve se situacije događaju na raftingu, iako smo obučeni za njih i imali smo svu opremu, uključujući i prsluke. Svima nam je teško i u šoku smo zbog ozlijeđene djevojke. Nadam se da će sve ubrzo biti u redu – kazao nam je N. Spudić. Djevojka je odmah prebačena u karlovačku Opću bolnicu gdje je još životno ugrožena, a liječnici pokušavaju stabilizirati sve životne funkcije. I po policiji, riječ je o nesretnom slučaju.

>> Naletio na maloljetnicu: 'Vozač je u potpunom šoku i plače, djevojka je jaukala od bolova'

Komentara 4

Avatar istina007
istina007
11:51 06.02.2017.

Što bže oporavjanje tom devojkom. 22 godinu ima pred nje je još život

RO
Rocky15
13:40 06.02.2017.

Rafting usred zime e pameti

Avatar kristijan.1977
kristijan.1977
13:59 06.02.2017.

Nevolim ga ni ljeti ni zimi, i izbjegao sam ga dva puta jel nemam nekakav dobar feeleng prema tom extremizmu. Mladoj dami želim što prije oporavak bez posljedica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije