Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA ODLUKA

Prevozio suho meso i cigarete preko granice u Hrvatsku, pa dobio kaznu od 1650 eura

Gužva na graničnom prijelazu Stara Gradiška
Armin Durgut/PIXSELL
19.03.2023.
u 17:37

Nijedan od navedenih proizvoda nije naveden cariniku pa je putniku sve oduzeto, a morao je platiti kaznu od 1650 eura. Ukoliko se kazna ne plati na vrijeme, bit će zamijenjena mjerom zatvora.

Postoje jasna pravila o tome što se smije ili ne smije prenositi preko granica Europske unije. Tako je, primjerice, prenošenje svježeg mesa, suhomesnatih i mliječnih proizvoda te voća i povrća strogo zabranjeno. Unatoč tomu, dio građana ne zna ili se ne osvrće na ta pravila pa plaćaju velike kazne, piše GP Maljevac. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška jedan putnik htio je iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prevesti 7,5 kilograma suhog mesa i 34 kutije cigareta.

Nijedan od navedenih proizvoda nije naveden cariniku pa je putniku sve oduzeto, a morao je platiti kaznu od 1650 eura. Ukoliko se kazna ne plati na vrijeme, bit će zamijenjena mjerom zatvora. Preko granice je dozvoljen unos do 20 kg ribe, školjki i proizvoda od ribe, do 2 kg mlijeka u prahu za bebe, hrane za bebe i hrane za posebne potrebe, do 2 kg hrane za kućne ljubimce, do 2 kg ostale hrane kao što je med, žive školjke i puževi i do 125 grama kavijara ili drugih proizvoda zaštićenih vrsta. Dozvoljene su i dvije kutije cigareta te litra alkoholnog pića. 

 

 

Komentara 15

BR
briskula1
19:15 19.03.2023.

pa ako svjesno krenes preko granice s necim za sto znas da nije dopusteno, nema mjesta plakanju poslije ako te uhvate, čista situacija

BI
Biouskoli91
19:00 19.03.2023.

Napokon se krenulo u obracun sa velikim kriminalcima u ovoj zemlji.

DU
Deleted user
19:44 19.03.2023.

Trebalo ga kaznit duplo, jer tamo kupi , a ovdje proda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije