Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

Predugo se zadržao u Hrvatskoj pa stvorio problem: Slovenci mu oduzeli vozačku, a Nijemci auto

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
15.09.2020.
u 08:59

Policija u priopćenju nije objavila detalje i identitet hrvatskog vozača

Svoj povratak u Njemačku s godišnjeg odmora u Hrvatskoj jedan 53-godišnji Hrvat dugo će pamtiti.

Kako piše Passau Neue Presse (pnp),  53-godišnjaka je u četvrtak, dok se vraćao iz Hrvatske, na autocesti BAB A8 u Pidingu zaustavila granična policija i oduzela mu automobil. Put je morao nastaviti vlakom.

Policija je u priopćenju medijima objasnila i što se dogodilo. Naime, Hrvat je sredinom kolovoza u zračnoj luci Friedrichshafen unajmio Audi A5 zbog odlaska na godišnji odmor u Hrvatsku. Prema vlastitom priznanju, neplanirano se zadržao dulje od predviđenog, ali to nije javio tvrtki za iznajmljivanje automobila. Budući da im se nije javio, a nije na vrijeme vratio automobil, tvrtka je prijavila nestanak automobila njemačkoj policiji.

Kako prenosi PNP, Hrvat je graničnoj policiji rekao kako je u Hrvatskoj imao određenih problema pa nije uspio obavijestiti tvrtku za iznajmljivanje automobila u Njemačkoj.

No problemi pri povratku počeli su i prije ulaska u Njemačku. U Sloveniji mu je slovenska policija oduzela vozačku dozvolu jer su ga zaustavili u vožnji bez vinjete. Kako nije mogao platiti kaznu jer nije imao novca, policija mu je zadržala vozačku i dokumente o vozilu.

Zbog toga što nije imao vozačku, dokumente, a imao je i prijavu jer nije na vrijeme vratio automobil, njemački granični policajci su mu ispisali kaznu i oduzeli Audi koji će biti vraćen tvrtki za iznajmljivanje.

Policija u priopćenju nije objavila detalje i identitet hrvatskog vozača.

Komentara 12

DU
Deleted user
10:43 15.09.2020.

Ne vratiti auto rent-a-caru i niti se ne javiti, tretira se kao kradja. Može biti stretan ak ne dodje u buksu...

BO
bolnaistina
10:28 15.09.2020.

To su ovi bogati gastajbajteri koji za 5 godina u njemi zarade za audi, i ovdje se pokazuju frajerima.

IB
istinaaa___boliii
13:01 15.09.2020.

Pa sa cime je planirao platit renta car kad nema ni za vinjetu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije