Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE ZARADITI na tuđoj nesreći

Prevaranti operiraju na poplavljenim područjima u Njemačkoj: Zabilježen niz različitih oblika prijevare

Aftermath of heavy rainfalls in Germany
Foto: CHRISTIAN MANG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
26.07.2021.
u 12:56

Jedan od primjera prijevare jest poziv za donacije objavljen uz tuđe fotografije uništenog stana

Situacija u poplavom pogođenoj Njemačkoj postala je još gora kada su se pojavili pojedinci koji su odlučili profitirati na tuđoj nesreći. Na poplavljenim područjima već je niz prevaranata koji varaju ljude, upozorila je policija iz Kölna. 

Kako prenosi Fenix magazin, stradalnici od poplava sve su češće žrtve prevaranata koji putem interneta nude svoje usluge i traže plaćanje unaprijed. Nakon takvog plaćanja, naručena roba ili usluga nikad ne bude izvršena.

Jedan od primjera prijevare jest poziv za donacije objavljen uz tuđe fotografije uništenog stana. Policija je intervenirala i izbrisala taj poziv te poručuje ljudima: “Nikad nemojte davati ili prenositi novac ljudima koje ne poznajete".

Iz Saveznog ureda za donacije pozvali su ljude koji namjeravaju donirati robu i ostale potrepštine da to prethodno dogovore sa organizacijama na terenu.

– Odjeće, obuće i namještaja gomila se na mnogim mjestima jer je odaziv bio velik i već je puno toga stiglo – poručuju iz tih organizacija koje sada moraju pregledati i razvrstati poslanu robu u kojoj je i mnogo onoga što ljudima ne treba.

– Primanje donacija ima veze i sa samopoštovanjem – izjavljuje Thomas Eiting, glasnogovornik grada Wuppertala koji pojašnjava kako nije potrebno slati "viškove iz svojih ormara“ jer oni koji su izgubili gotovo sve "nastoje zadržati svoje dostojanstvo, ne žele koristiti tuđe hlače već sami kupiti nove hlače“.

Navodi se kako je stanovništvu poplavljenog područja najpotrebniji novac, a upravo se njega žele domoći i prevaranti, zbog čega svi upozoravaju na oprez.

VIDEO Poplave u Njemačkoj i Nizozemskoj

Ključne riječi

Komentara 3

TE
terence
13:09 26.07.2021.

Arapi tamo prednjace u prevarama

Avatar Malazan
Malazan
13:07 26.07.2021.

Ma nemoj me zezat. A nema još i kakav Dumbović da uzme sebi građevinski materijal?

VI
vidum
14:56 26.07.2021.

Ima li tamo i koji sa iskustvom iz rata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije