Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKRATILI SINU LIJEČENJE
Povratak na članak

Roditeljima zatvor: Da je dijete bilo u bolnici, ne bi umrlo

Pravo djeteta na život svakako je iznad prava roditelja na odlučivanje o izboru načina liječenja, kaže pravobraniteljica za djecu

Komentari 31

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
10:14 26.10.2018.

malo su dobili.

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
18:42 26.10.2018.

malo su i dobili!

VL
DU
Deleted user
18:38 26.10.2018.

Neovisno o ovom konkretnom slučaju, dakle čisto pravnička lamentiranja bi bilo zgodno čuti - a zašto roditelji uopće pod muß prisiljeni potpisivati neki dokument, ako nemaju pravo (vidi se iz daljnjeg razvoja situacije da su pravno čak penalizirani) napisati Ne! Ukratko, vrlo moralno-etički i pravnički skliski teren - mafijaši bi rekli da roditelji dobivaju ponudu koju ne mogu odbiti. Zašto to država sustavno, zakonom ne riješi nego nastupaju takve situacije da nekog roditelja stavljaju na javni linč jer odbio potpisati, a jel se to mora ili ne mora... Pustimo mi po strani uvjerenja roditelja, dobrobit djece, uvjerenja liječnika angažiranih u liječenju djece - to se jednom mora pravnički izvesti na čistinu! Ovo je sad pravni horror... Zašto uopće moraju potpisivati kad će kasnije, ako ne potpišu, krenuti udarna igla pravne države protiv njih?

VL
RE
reborn
10:10 26.10.2018.

A u slučaju kada je netko liječen kemoterapijom, kao i svim mogućnostima koje nudi medicina, a na kraju ipak umre - tko je kriv u tome slučaju? Ne može biti "nitko", jer taj argument roditeljima nije uvažen.

VL
SZ
stela_zg
20:39 26.10.2018.

tako je, roditeljima koji odbiju toksičnu kemoterapiju i radioterapiju, a dodajte k njima i one koji se usude odbiti cijepljenje što dulja zatvorska kazna, a nezbrinutu djecu dajte pedofilima i homoseksualcima na usvajanje. put u pakao je popločen dobrim namjerama. došli smo do toga da u silnoj brizi za dobrobit djeteta iz godine u godinu imamo sve više bolesne djece i djece s posebnim potrebama. da li se pedijatri pitaju kako je to moguće i zašto se to događa? sramota je i to da uopće ne prijavljuju nuspojave cjepiva i onda licemjerno tvrde da su cjepiva "sigurna".

VL
NO
nogogaz
19:02 26.10.2018.

Pa kako mogu bit krivi! Molili se oni bogu....

VL
DJ
dj5
10:09 26.10.2018.

Ako je umro nakon mjesec dana od dijagnoze, onda mu ništa ne bi pomoglo. Apsurdne kazne.

VL
MA
marcel
16:35 30.10.2018.

napušena paranoična antivakserska budaletina. Inače, ne smatram da se država smije miješati roditeljima u odluke, smatram da roditelji imaju pravo odlučiti o liječenju, ali smatram da isto tako onda moraju zakonski odgovarati za ishod, kao i liječnici. Ako preuzmeš na sebe odluku, preuzeo si i odgovornost.

VL
Avatar ivo587
ivo587
10:20 26.10.2018.

sluge sistema zlostavljaju ljude. Razumijem sve više one koji su objavili proglas o nepostojanju osobe tako da ne budu pod kontrolom države.

VL
DA
dadalina
11:05 26.10.2018.

Postoje " pametni " lijekovi , zasto vec jednom ne izbace tu kemoterapiju . Ja bi njih tuzila ako to uskrate .

VL
LA
larala
10:56 26.10.2018.

a sud je na temelju cega zakljucio da bi kemoterapija pomogla djecaku?......da zahvaljujuci njoj ne bi došlo do nuspojava koje bi djecaku produzile ili uzrokovale još vecu muku?.... cini mi se da ova presuda nema veze sa djecakom i njegovim pravom na lijecenje vec sa prljavom državom koja se želi staviti iznad roditelja i dokazati da su vlasnici sveg, svakog i svaceg , da samo oni imaju pravo odlucivati što ce se i kako ce se... jer ne zaboravimo, ti roditelji su tražili i drugo mišljenje u italiji a, to ne rade ljudi koji ne žele lijeciti svoje dijete vec samo oni koji ga ne žele muciti kemoterapijom dodatnim uništavanjem i slabljenjem vec ionako oslabljenog imuniteta i organizma... usput roditelji su odbili kemoterapiju al, jel mu ova država i medicina omogucila dobivanje lijekova koji bi mu bar ublažili bol?...ili je bilo ono necete kemoterapiju, nema ni anelgetika da ublažite djetetu bol....

VL
VL
vladosegon
10:45 26.10.2018.

Kada zdravo dijete nakon cijepljenja ostane trajno i teško bolesno ili umre tko tada odgovara ? NITKO ! Tada svi oni koji zagovaraju cijepljenje brzo peru ruke od vlastite odgovornosti . Kako svi oni najčešće nisu u stanju vratiti zdravlje nakon cijepljenja oboljelom djetetu , a koje je bilo potpuno zdravo prije cijepljenja , nemaju se pravo smatrati stručnjacima , jer da su stručnjaci znali bi i način kako ispraviti posljedice djelovanja cjepiva , a to očito ne znaju .Osobno sam već u dva navrata u sklopu e-savjetovanja povodom pripreme programa cijepljenja za period 2019-2022 g ,dostavio svoj prilog tom savjetovanju u obliku 197 naučnih radova koji dovode u vezu razna cjepiva i nuspojave od autizma , epilepsija , dermatoloških itd problema i tražio da ih netko komentira tj prizna da su točni ti radovi ili da ih pobije . Obzirom da sam prije nekog vremena dobio jedan totalno nesuvisli , vrlo kratki odgovor koji nema veze s mojim upitom na što sam ih upozorio, a od tada nema nikakvog odgovora ne preostaje ništa drugo nego da tužim samoga ministra Kujundžića , a on neka u svome ministarstvu istraži tko je trebao dati prave odgovore kada su već tražili da se javnost uključi u njihovo e-savjetovanje .

VL
JA
jadnitiste
19:07 26.10.2018.

Sve u redu samo sta je sa djecom u utrobi majke zar i oni nemaju pravo na zivot tada idioti podrzavaju majku da moze odluciti sta ce uciniti da li abortirati ili ne.Licemjeri.

VL
RI
rightside
16:15 26.10.2018.

oni su mislili da ce se izljecit i ovako,, evo npr..tako je mislio i obersnel, da ce mu se "tajnica,tj procelnica ostavit alkohola,,pa nije,, hoce li mozda i on zato u zatvor??)))9

VL
MF
martina.fila
10:04 26.10.2018.

užas, krivi su za NIŠTA!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.