Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu je uspjeli dostaviti!?

Presuda svećeniku za napad na časnu sestru još nije pravomoćna. Za drugi napad još mu sude

Časna sestra Aneta
Foto: Frane Šarić
1/5
24.09.2022.
u 10:35

70-godišnja časna sestra, koju je 43-godišnji svećenik udario i ozlijedio je, rekla kako je nije udario već da ima problema s vratnom kralježnicom, a navodno je i druga žena rekla kako je pala s bicikla, no ta informacija potvrđena nije

Pet mjeseci prošlo je od napada svećenika na časnu sestru u Sukošanu kod Zadra, no taj kao i novi slučaj napada na Sukošanu dva mjeseca kasnije još uvijek nije dobio sudski epilog. Potvrđeno je to Večernjem listu sa zadarskog općinskog suda.

- U prvom postupku (napad na časnu sestru) sud zasad nije uspio dostaviti presudu svim strankama pa nije ni mogla nastupiti pravomoćnost niti je rok za podnošenje žalbe počeo teći. U drugom postupku za koji pitate odluka nije donesena jer je postupak još u tijeku - istakli su u petak poslijepodne u pisanom odgovoru sa zadarskog općinskog suda na upit Večernjeg lista o slučaju svećenika iz Sukošana, Domagoja Kelave zbog napada na dvije žene, na 70-godišnju časnu sestru, a potom i na 43-godišnju Sukošanku.

– U postupku protiv Domagoja Kelave za događaj od 26. travnja 2022. (napad na časnu sestru) donesena je nepravomoćna presuda kojom je proglašen krivim za počinjenje prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 dana. U drugom postupku zbog istog prekršaja broj Pp 3125/22 postupak je još u tijeku – odgovorili su nam na upit prije gotovo tri mjeseca sa zadarskog Općinskog suda o tijeku postupka protiv svećenika koji je u alkoholiziranom stanju prvo istukao 70-godišnju časnu sestru, a potom 43-godišnju Sukošanku koju je krivio sto je završio u zatvoru zbog napada na časnu sestru.

- I drugi put je zadržan u zatvoru, a iz zadarske Nadbiskupije osudili su fizičke napade svećenika i preporučili mu da ode na liječenje. Podsjetimo, 70-godišnja časna sestra, koju je 43-godišnji svećenik udario i ozlijedio je, rekla kako je nije udario već da ima problema s vratnom kralježnicom, a navodno je i druga žena rekla kako je pala s bicikla, no ta informacija potvrđena nije - izvijestili smo prije tri mjeseca o tijeku suđenja uz zaključak da su mnogi u Hrvatskoj to protumačili strahom žrtava, posebno reagirajući na istup časne sestre u videu za Večernji list koja je zaključila razgovor s novinarom rekavši mu da “ne širi nekakve nebuloze i istina će nas osloboditi.” Zadarska nadbiskupija potom je objavila da je napada svećenika na časnu sestru uistinu i bilo.

VIDEO Časna sestra Aneta: Izgubila sam svijest i pala

Komentara 1

M3
Miške 3
15:51 24.09.2022.

Laže časna sestra da zaštiti svoj " stališ"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije