Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor oko granice
Povratak na članak

Presuda Suda EU o slovenskoj tužbi protiv Hrvatske 31. siječnja

Nezavisni odvjetnik u ovom predmetu, čije mišljenje suci ne moraju poslušati iako u većini slučajeva u presudama slijede mišljenje nezavisnih odvjetnika, sredinom prosinca je objavio svoje mišljenje prema kojemu Sud EU nije nadležan za odlučivanje o hrvatsko-slovenskom sporu oko granice i arbitražne presude

Komentari 3

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
14:14 24.01.2020.

Bez obzira na odluku suda Joško Joras će i dalje piti 3x skuplju slovensku vodu 🍾

VL
Avatar kozorog
kozorog
14:47 24.01.2020.

koji cirkus, sud eu ionak nije nadležan za ovakve stvari, koje u biti i nemaju ništa sa članstvom u eu! sud eu je nadležan jedino i isključivo za brigu da se pravila eu-a jednako provode u cijeloj uniji, i ništa više. pravo mora, konvencije, izjave, rezolucije ovog i onog, su za ovaj sud nevažne, on o njima ne raspravlja niti ima snagu nešto izmijeniti, blokirati, potvrditi. naši i slovenski političari samo nastavljaju sagu u kojoj su samo oni glavne zvijezde. i taj problem je meta na kojoj poentiraju neki političari. a svi koji poznaju problematiku znaju o čemu se radi. ako i kad se dogovorimo za onaj 'pravi morski sud', u hamburgu ili haagu, koji je već, možemo se kladiti da će presuda biti ista. svatko tko se ikad sudio oko međe sa susjedom znao princip kojim se sud vodi. kad se utvrdi što je sporni teritorij, gledaju se argumenti, ako ni jedna strana nema izrazito jače argumente, sporni dio se dijeli otprilike popola, uz uvažavanje nekih specifičnosti. kao što su neki već pisali na ovu temu, sporni dio za sud je naša polovica, jer slovenac traži cijeli zaljev, mi tražimo samo svoj, polovicu, i za sud, svaki sud na ovoj zemlji, sporni dio je... naša polovica! kao što je arbitraža presudila tako će i ovaj drugi sud. crta sredine je mjerodavna kad obje strane traže sve, a imaju podjednako jake karte. znam da bude zapjenjenih 'mi svoj ne damo, pola zaljeva je naše!!?, ali nema veze, ti koji su tako zajapureni ionak nikad nisu bili na sudu zbog uređenja međe.

VL
DM
drazen.muhvic
16:25 24.01.2020.

Ako će presuda biti loša po našu stranu, nemate brige: Trombon i Zubić-vila su spremni za blitzkrieg na Piranski zaliv i Laibach...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.