Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za ubojstvo A. Bilić

Presuda Paravinji u petak, obitelj Bilić traži 40 godina robije

paravinja (1)
Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.10.2012.
u 16:29

Podsjetimo, Antoniji Bilić gubi se svaki trag 7. lipnja prošle godine na čikolskom mostu nakon što je ušla u Paravinjin kamion

Presuda Draganu Paravinji bit će donesena u petak ujutro, a tijekom srijede svoje završne govore na Županijskom sudu u Šibeniku iznijeli su opunomoćenik obitelji Antonije Bilić te Paravinjina odvjetnica.

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić zbog tajnosti postupka nije htio potvrditi, ali ni demantirati špekulacije da je u svom završnom obraćanju sudu zatražio maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za Paravinju zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva 17-godišnje Drnišanke.

>>Dragan Paravinja: Nisam kriv za silovanje i ubojstvo Antonije

Tek je novinarima rekao kako se obitelj Bilić nije pojavila na današnjem iznošenju završnih riječi zbog činjenice da jako teško podnose to što ni dan danas ne znaju što je bilo s Antonijom.

– Njima je sve ovo jako mučno, a iako nemaju prigovora na sam sudski proces, jako im je sve ovo teško palo. Vjerujem da će sudsko vijeće prihvatiti sve naše argumente, kazao je Ljubičić.

Tijekom četvrtka sudu će se ponovno obratiti i Dragan Paravinja. Hoće li tada ponoviti da nije kriv, kao što se izjasnio u svojoj obrani, ili priznati ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, znat će se već tijekom jutra.

Podsjetimo, Antoniji Bilić gubi se svaki trag 7. lipnja prošle godine na Čikolskom mostu nakon što je ušla u Paravinjin kamion u kojem su pronađeni tragovi njene krvi. Paravinja, inače osuđivani silovatelj u BiH priznao je ubojstvo, a nakon izručenja u Hrvatskoj ga je porekao. Najopsežnija potraga ikada nije rezultirala pronalaskom Antonije Bilić.

Komentara 16

OB
-obrisani-
17:03 17.10.2012.

Postovanje, za sva teska kaznjena krivicna djela obistva i pokusaja ubistva, izbjegavanje sudjenja, ne priznavanje pocinjenih djela, omalovazavanje pravnih organa predvidjen je dozivotni zatvor. : Buduci da sud po pravicnosti prava presudi na 40 godina bez prava zalbe bila bi bi zadovoljavajuca.....!! : U zatvoru je obavezan raditi, kako bi predonio drustvu za sanaciju pocinjenih djela. Hvala!

SA
Savjest
17:04 17.10.2012.

Ovo je slučaj suđenja za ubojstvo bez tijela. Iako takvih slučajeva ima po čitavom svijetu, ostaje nejasno kako se tijelu nije moglo ući u trag kad je (ako jest) dokazano da je žrtva ušla u okrivljenikov kamion. Budući da jee u ovakvim slučajevima sve moguće, pitam se što će ućiniti DORH i sud, ako se, možda i poslije duga vremena, žrtva pronađe živa negdje u nekoj zemlji koje kupuju žensko roblje?

Avatar Houston
Houston
16:55 17.10.2012.

Dvije dozivotne kazne, bez prava na pomilovanje. Hrvatsko sudstvo treba dati jednom primjer sto cerka kriminalce, siledzije i ubice u buducnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije