Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se suđenje

Presuda mađarskog suda Čačiću mogla bi se znati već u srijedu?

\'29.12.2011., Zagreb - Prva sjednica Vlade pod vodstvom premijera Zorana Milanovica.Radimir Cacic  Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/Pixsell
22.01.2012.
u 21:45

Mađarski sud je do sada za skrivljenu prometnu nesreću sa dvije smrtno stradale osobe dosuđivao od godine do pet godina zatvora

U srijedu se u Mađarskoj nastavlja suđenje prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću za smrt dvoje ljudi u prometnoj nesreći što se dogodila u siječnju prije dvije godine. U javnosti se špekulira da bi ovo novo ročište trebalo biti i posljednje nakon kojeg bi sud trebao presuditi. Ako se to ne učini na tom ročištu, pravnici smatraju da bi se to trebalo dogoditi na idućemu.

Olakotne okolnosti

Kakva će biti presuda za skrivljenu prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe, zasad se može samo špekulirati. Prema dosadašnjoj praksi mađarskog pravosuđa za takvo djelo dosad se dosuđivalo od godine do najviše pet godina zatvora.

No, mnogi smatraju kako bi prvi potpredsjednik Vlade mogao proći mnogo bolje i da bi za to djelo mogao dobiti uvjetnu kaznu. A za blažu osudu postoje brojne olakotne okolnosti, kao što su da nije vozio pijan, da je vidljivost bila slaba i da je nakon nesreće maksimalno surađivao s mađarskoj policijom te da je obitelji poginulih ponudio odštetu.

Surađuje sa sudom

Radimir Čačić uredno će se u srijedu pojaviti na ročištu, tvrdi njegova glasnogovornica i PR agentica Ankica Mamić, napominjući kako se njezin klijent neće miješati u rad mađarskog pravosuđa.

Prvi potpredsjednik nove hrvatske Vlade još je prije nego je ušao u kampanju za izbore rekao kako će se povući iz politike ako ga mađarski sud proglasi krivim.

Komentara 66

OB
-obrisani-
23:57 22.01.2012.

Što ćemo na koncu doživjeti da nas Mađari oslobode nazočnosti ovog gangstera ?

AN
Antiflašist
11:46 23.01.2012.

Za sada su to samo price, ako stvarno bude osuden samo uvjetno, onda je jasno da ce prvi potpredsjenik vlade biti mađar te ce se shodno tome i ponasati.

OB
-obrisani-
22:30 22.01.2012.

, samo 5 godina za dvoje usmrćenih ljudi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije