Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Daruvarac

Presuda Darku Kovačeviću mogla bi pasti zbog nevjerojatne pogreške

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
12.02.2019.
u 21:36

Sutkinja je presudu donijela mjesec dana prije stvarnog ročišta što dovodi u pitanje cijeli postupak.

Presuda Darku Kovačeviću mogla bi biti ukinuta vrlo brzo zbog pogreške sutkinje Općinskog suda u Zadru Mitre Meštrović, piše Zadarski.hr.

Sutkinja Meštrović prilikom izricanja presude Kovačeviću 10. siječnja pročitala je tekst presude koji baš i nije sukladan pisanom otpravku presude koju je malo više od tjedana kasnije poslala uključenim strankama. Taj pisani tekst upućuje na to da je sutkinja presudu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem je stvarno izrekla osudu, što znači da je Daruvarac osuđen prije nego se održalo ijedno ročište.

Darko Kovačević Daruvarac
1/16

Do nevjerojatne situacije je došlo jer je sutkinja presudu ispisala prije ročišta 13. i 14. prosinca, ali kako su ta ročišta bila odgođena, postupak je nastavila tek u siječnju. 

Pretpostavlja se da joj je prilikom pisanja presude 10. siječnja ostala starija verzija teksta koji je onda nadopunila izmjenama opisa ozljeda koje odgovaraju optužnici.

Odvjetnik obitelji pretučene Zadranke

 

 

Ključne riječi

Komentara 49

IS
istinaizlike
21:52 12.02.2019.

Kad napravite hrpu zakona u kojima umjesto logike tražite kako će to pogodovati nekom, dobijete zbrku zvanu hr pravosuđe.

BU
bugavuga
21:59 12.02.2019.

Sutkinji smanjiti plaću za nerad

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
21:56 12.02.2019.

jel ovo moguće???sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije