Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRO KOVAČ:

'Preseljenje u Visoku nastavak je jedne uličarske politike'

Visoka
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
02.02.2015.
u 08:09

Za javnost je to mučno, nezrelo i nesretno, rekao je šef Kolindine kampanje

– Ovo je nastavak jedne uličarske politike, moram to tako reći – komentirao je Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a i šef predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, ishitreno donošenje odluke o preseljenju Ureda predsjednika u Visoku.

– Najviše me čudi postupanje predsjednika Republike koji je jasno rekao da neće potpisivati odluke nakon izbora Kolinde Grabar-Kitarović, a sada najavljuje da će se preseliti, čime bi stvorio presedan i onemogućio da predsjednica dođe tamo gdje može funkcionirati. Sve to skupa je žalosno, za javnost je to mučno, nezrelo i nesretno – rekao je Kovač u sudjelujući u jutrošnjoj emisiji "U mreži prvog" na Hrvatskom radiju.

Stručnjak za geopolitiku Vlatko Cvrtila u istoj je emisiji rekao da odluka o preseljenju nije dobar potez te da je ipak trebalo pričekati da predsjednica preuzme funkciju pa da sjednu i dogovore se mogu li se ispuniti uvjeti, prvenstveno sigurnosni.

– Ova odluka je ishitrena, donesena je bez konzultacija s predsjednicom i ostavlja jedan gorak okus – rekao je Cvrtila, dodavši kako ovaj slučaj predstavlja model prema kojem će se Vlada odnositi prema Grabar-Kitarović.

Politolog i diplomat Branko Caratan rekao je da je riječ o političkoj igri, da se Grabar-Kitarović tjera na čistac njezinim obećanjima u kampanji. Naglasio je i da ovako veliki aparat predsjednika, koji je preživio iz polupredsjedničkog sustava napuštenog prije 15 godina, u parlamentarnom sustavu nije potreban pa bi ured mogao biti u Visokoj tek uz pretpostavku o redukciji tog aparata.

Kovač je rekao da je u tijeku medijska ofenziva vladajućih – Vladine mjere oko fiksiranja tečaja švicarca nazvao je jeftinim populizmom – te je istaknuo kako se stvara atmosfera "ratovanja" kako bi se mobilizirali SDP-ovi birači i krenuli u "bitku" protiv HDZ-a i Grabar-Kitarović. Kovač smatra da je to loše za hrvatsku demokraciju te da u konačnici neće pomoći SDP-u na parlamentarnim izborima.

>>'Presuda za genocid neće puno utjecati na odnose sa Srbijom'

>>Uzaludan trud, Kolinda se ne smije 19. veljače useliti u Visoku

>>Predsjednica se čudi što su njezine riječi shvaćene ozbiljno

Komentara 210

Avatar kravata
kravata
08:27 02.02.2015.

Ako neko kaže da će se preselit, zašto ga seli neko drugi?

VE
verakruz
08:19 02.02.2015.

Miro Kovač, vi ste gospodin i koristite se biranim rječnikom. Ja bih to nazvao drukčijim imenom...Ovo je državni udar. To je onemogućavanje Predsjednici da obnaša dužnost Predsjednice. Nevjerovatno je da se lignja ovako ponaša. Osobnu frustraciju, jal, mržnju i zlobu zbog gubitka izbora on bi nadoknađivao preko nacionalne sigurnosti... Ako o nije velei.zdaja, onda ja stvarno ne znam kako bi se moglo okvalificirati!

KN
knezica
08:22 02.02.2015.

Branko Caratan, Josipovićev drug i savjetnik iz sjene, riječima tipa "istjerana na čistac" o Predsjednici govori kao o nekoj lovini... Jadno, nisko, pokvareno do boli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije