Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali zagorski prijevoznici

'Presečki nudi puno niže cijene za prijevoz osnovnoškolaca da nas uništi'

Prijevoz
Foto: Alen Brodar
1/2
19.09.2014.
u 14:08

Direktor Presečki grupe, Ivica Presečki, do okončanja postupka natječaja ne želi ništa komentirati. Rok za odabir prijevoznika je 2. listopada, a dotad se osnovnoškolci voze po lanjskom režimu

-  Presečki grupa svojim dampinškim cijenama želi uništiti sve nas male autobusne prijevoznike iz Zagorja. Jedan dan prije nego što se trebao zatvoriti natječaj za davanje ponuda na natječaj kojeg je raspisala Županija, Uprava Presečki grupe me je nazvala i rekla da istupaju iz zajedničke Zajednice ponuditelja zagorskih autoprijevoznika i da će se na natječaj javiti sami - rekao nam je ispred malih zagorskih autobusnih prijevoznika njihov predsjednik Krunoslav Kroflin.

Imali 40 posto udjela

Mali prijevoznici, njih osam od ukupno 14 u Zagorju, koji su se ove godine javili na natječaj za prijevoz osnovnoškolaca, u posljednje četiri godine imali su udio u prijevozu zagorskih osnovnoškolaca od otprilike 40 posto, dok je sa 60 posto u prijevozu sudjelovala Presečki grupa. No, u iduće dvije godine Presečki grupa mogla bi, ponudivši puno niže cijene od onih graničnih dobiti sav osnovnoškolski prijevoz i time uništiti male prijevoznike.

- Najviša cijena koju je Županija raspisala na natječaju je 500 do 600 kuna po autobusu za prijevoz učenika u oba smjera. No,  Presečki grupa je išla sa cijenama koje su 15 do 20 posto niže od naših, a na nekim dionicama išli i sa 50 posto nižim cijenama, što im ne pokriva ni troškove goriva i vozača autobusa. Takvim cijenama nas male prijevoznike koji od toga živimo, žele ove godine izbaciti iz utrke i potpuno uništiti. A od iduće godine pa na dalje, onda će, kad mi mali prijevoznici propadnemo, kao jedini ponuditelji moći dati i znatno skuplje ponude - rekao nam je Krunoslav Kroflin.

Za komentar svega zamolili smo i direktora Presečki grupe Ivicu Presečkog, no on nam je rekao da do okončanja postupka natječaja ne želi ništa komentirati.

Ocjene pristiglih ponuda

U Krapinsko – zagorskoj županiji rekli su nam da postupak javne nabave usluga prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima Županija ima osnivačka prava, još nije okončan. Javno otvaranje ponuda održano je 2. rujna, a pregled i ocjene pristiglih ponuda još traju.

- Sukladno Zakonu o javnoj nabavi propisano je da su pregled i ocjena ponuda tajni do donošenja odluke javnog naručitelja, a rok za donošenje odluke o odabiru je 2. listopada. Tada će biti i poznati ponuditelji koji su odabrani u postupku javne nabave za svaku od grupa, kojih je bilo šest. Kriterij za odabir ponude je najniža cijena, a pregled i ocjena ponuda su tajni do donošenja odluke javnog naručitelja te ne možemo davati očitovanja vezano za konkretne ponude – rekli su nam u Županiji. A do okončanja postupka, mali se Zagorci prevoze po režimu od lani.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije