Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije demantirao povezanost

Prepun modrica i ozljeda bivši zapovjednik zračnih snaga preuzeo odgovornost za puč u Turskoj

Akin Ozturk
Foto: screenshot/youtube
1/5
18.07.2016.
u 18:53

Različite informacije iz državne i privatnih medijskih kuća

Više od 9000 ljudi uhićeno je nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj, u namjeri da se pronađe organizator puča i zaustave daljnji nemiri.

BBC prenosi kako je odgovornost preuzeo Akin Ozturk, bivši zapovjednik turskih zrakoplovnih snaga.

Bivši zapovjednik turskog ratnog zrakoplovstva Akin Ozturk priznao je tužiteljima da je planirao državni udar protiv vlade, objavila je u ponedjeljak državna novinska agencija Anadolija, no privatni mediji prenose da je zanijekao bilo kakvu ulogu u propalom pokušaju.

Anadolija je izvijestila da je Ozturk istražiteljima rekao da je "djelovao s ciljem da izvede državi udar".  Uz tu je vijest objavljena i fotografija tog visokog časnika s nekoliko ozljeda na glavi i gornjem dijelu tijela.

No, dvije privatne televizije opovrgavaju agencijsku vijest i tvrde da je Ozturk na ispitivanju odbacio bilo kakvu ulogu u pokušaju udara.

– Nisam netko tko je planirao i upravljao pokušajem državnog udara 15. lipnja i ne znam tko je to učinio – prenijela je televizija NTV Ozturkove riječi.

Od 70 zapovjednika i generala, njih 11 je uhićeno, među kojima je i Ozturk. U čistkama koje su uslijedile nakon puča, suspendirano je više od 8000 policajaca koji su prisiljeni predati oružje. Istraga se nastavlja

>> Tri moguća scenarija tko je izveo puč u Turskoj

Komentara 27

DI
dokazano.istinito
21:32 18.07.2016.

hm...u japanu bi takav oficir izvrsio harakiri

Avatar ciklama
ciklama
20:38 18.07.2016.

erdogoon smrdi ko mrtva riba, extremni islamizam mu ide van na nos i uši.

IS
Iszrian
19:18 18.07.2016.

koliko su ga ''izmlativali'' dok nije priznao što su htjeli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije