Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskok pokrenuo istragu

Preprodajom duhana oštetili proračun za 2.7 milijuna kuna

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21.10.2018.
u 15:03

Tako su okrivljenici u više navrata kupili najmanje 4,5 tona duhana u listu od čega su raznim kupcima prodali najmanje 3,3 tone sitno rezanog duhana

Uskok je pokrenuo istragu protiv sedmorice preprodavača duhana koje sumnjiči da su neplaćenim trošarinama državni proračun oštetili za najmanje 2,7 milijuna kuna.

Tužiteljstvo sumnja da su zločinačko udruženje za preprodaju duhana organizirali dvojica muškaraca u dobi od 38 i 26 godina. Oni su pronalazili proizvođače duhana na području Virovitičko-podravske županije i od njih kupovali duhan u listu, dok su po njihovom nalogu četvrto i šesto okrivljeni kontaktirali proizvođače duhana i dogovarali njegovu prodaju.

Potom su kupljeni duhan u listu dovozili na zagrebačko područje rezali ga i preprodavali.

Tako su okrivljenici u više navrata kupili najmanje 4,5 tona duhana u listu od čega su raznim kupcima prodali najmanje 3,3 tone sitno rezanog duhana.

Preprodavači su pritom zaradili 193 tisuće kuna i proračun oštetili za najmanje 2,7 milijuna kuna, izvijestio je Uskok.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
15:34 21.10.2018.

Čuj ovo, zločinačko udruženje. EU je zločinačko udruženje mami vam ganabijem.

SC
schwertransport
15:35 21.10.2018.

Ma o cemu vi pricate, pa zna se tko preprodaje....sada se vi pravite pametni i racunate, da pusite normalne cigarete nebi toliko ostetili drzavu vi koji pisete!

SO
Sos
15:43 21.10.2018.

Drzava nista nije ulozila a ljudi se snalaze i samim tim to je pljacka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije