Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPRIJEČITE ŠIRENJE ZARAZE

Preporuka za osobe u samoizolaciji: Ne smiju izaći iz kuće, ali postoji još pravila...

Foto: PIXSELL/Ministarstvo zdravstva
1/7
15.03.2020.
u 19:11

U slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu, potrebno je prethodno se javiti telefonom liječniku obiteljske medicine

Ministarstvo zdravstva izdalo je novu preporuku za osobe kojima je određen zdravstveni nadzor u kućnoj samoizolaciji.

U preporuci je navedeno deset stavaka koje će osobama u samoizolaciji osigurati brz i lagan oporavak, a ujedno i spriječiti širenje zaraze koronavirusom.

Osobama u samoizolaciji nije dozvoljen izlazak iz kuće. Svakodnevno trebaju kontaktirati nadležnog epidemiologa te mjeriti tjelesnu temperaturu ujutro i navečer.

Važno da je da obraćaju pažnju na pojavu simptoma respiratorne infekcije kao što su temperatura, kašalj i otežano disanje.

Redovito trebaju prati ruke sapunom ili hidroalkoholnom otopinom, čistiti i dezinficirati predmete i površine u prostorijama u kojima borave te ih redovito provjetravati. 

Također, nužno je koristiti zasebnu posteljinu, ručnike i pribor za jelo. Osobe u samoizolaciji trebaju si osigurati odvojenu sobu i odvojeno koristiti kupaonicu. 

U slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu, potrebno je prethodno se javiti telefonom liječniku obiteljske medicine. 

Foto: Screenshot/Ministarstvo zdravstva

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar morski
morski
19:51 15.03.2020.

Ako pogledamo kartu Hrvatske kao crvene i plave županije ... Zanimljivo, u plavim županijama NEMA CORONA VIRUSA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije