Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA

Preporuka Međimurcima u inozemstvu: Odgodite povratak kući, u suprotnom idete u samoizolaciju

GP Bregana
13.03.2020.
u 18:01

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak napomenuo je kako u Međimurju u ovom trenutku nema potvrđenih slučajeva osoba zaraženih koronavirusom.

Načelnik međimurskoga Županijskog stožera Civilne zaštite Josip Grivec preporučio je u petak građanima koji žive u inozemstvu da odgode dolazak kući osim ako se ne radi o hitnoj situaciji jer se nad tim putnicima treba provesti 14-dnevna samoizolacija.

Grivec je podsjetio da je od četvrtka na snazi odluka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske kojom je proširen broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije od 14 dana.

"Naglašavamo da će naši građani koji rade i žive u tim zemljama, ako dođu za vikend u Hrvatsku, morati biti u samoizolaciji 14 dana te će se moći vratiti u navedene zemlje tek nakon isteka zdravstvenog nadzora, tj. nakon tih 14 dana, i to pod uvjetom da budu zdravi", rekao je Grivec.

Voditelj Službe za granicu u međimurskoj Policijskoj upravi Krunoslav Fekonja potvrdio je da se provode sve mjere i da granični policajci svaku osobu koja dolazi u Hrvatsku pitaju iz koje zemlje i područja dolaze.

GP Bregana
1/11

"Svaka osoba koja želi ući u Hrvatsku bez obzira na to bilo to na dan ili tjedan a dolazi iz tih zemalja podliježe obaveznoj graničnoj kontroli koja obuhvaća i kontrolu sanitarnog inspektora", rekao je Fekonja.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak napomenuo je kako u Međimurju u ovom trenutku nema potvrđenih slučajeva osoba zaraženih koronavirusom.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije Blaženka Novak pozvala je građane da informacije o režimu rada vrtića, privatnih ili javnih, prate na internetskim stranicama predškolskih ustanova ili općina i gradova na čijem je području vrtić.

"Međimurske škole spremne su za provođenje virtualne nastave, ali i za provođenje epidemioloških mjera budu li naložene. Za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole za koju roditelji ne mogu naći smještaj i čuvanje za vrijeme njihovih radnih obaveza bit će u školama organizirano zbrinjavanje u skladu s naputcima koji će na virtualnim sastanku ravnateljima osnovnih škola tijekom subote, 14. ožujka dati ministrica obrazovanja", rekla je Novak.

Dodala je da će se učenici koji imaju praksu izvan škola o svojim obvezama dogovarati izravno s poslodavcima.

Školske sportske dvorane ovog će vikenda biti otvorene za dogovorene treninge, ali od ponedjeljka se privremeno odgađaju, a korisnici će se o budućim treninzima izravno dogovarati s ravnateljima škola. 

Tema: Koronavirus

Komentara 4

Avatar Kalladin
Kalladin
18:30 13.03.2020.

Tko će cigojnere strpat u samoizolaciju? Ili izolaciju?

BR
briselko
18:04 13.03.2020.

Međimurci se mogu zaraziti samo krumpirovim zlaticama.

ZE
Zekonja
23:05 13.03.2020.

Heh, postoji jedan zakon koji se zove Ustav RH, a koji garantira slobodu kretanja drzavljanima RH unutar RH. A svatko je zdrav dok se ne dokaze suprotno. Toliko o obvezi samoizolacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije