Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

WHO: Europa je središte pandemije koronavirusa

Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL
1/4
13.03.2020.
u 17:47

- Svaka zemlja koja gleda na druge zemlje u kojima je veliki broj slučajeva i misli to se neće nama dogoditi čini smrtonosnu pogrešku. To se može dogoditi svima - kazao je direktor WHO-a.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je na konferenciji za medije kako je Europa sada središte pandemije koronavirusa. Europa ima više slučajeva i smrti nego ostatak svijeta, isključujući Kinu. 

- Svaki dan prijavljuje se više slučajeva nego što je to bilo prijavljeno u Kini tijekom vrhunca epidemije - kazao je Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 

Navedeno je kako su poslali zaštitne opreme u 56 zemalja, te će poslati u dodatnih 28 zemljala. 

- Naša poruka zemljama nastavlja biti: morate imati cjelovit pristup. Nemojte samo testirati. Nemojte pratiti samo kontakte zaraženih. Nemojte samo stavljati pod karantenu. Nemojte držati samo socijalnu distancu. Učinite sve - naveli su iz Svjetske zdravstvene organizacije. 

- Svaka zemlja koja gleda na druge zemlje u kojima je veliki broj slučajeva i misli to se neće nama dogoditi čini smrtonosnu pogrešku. To se može dogoditi svima - kazao je direktor WHO-a. 

Ako sumnjate da imate koronavirus, ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Tema: Koronavirus

 

Komentara 5

Avatar mofo
mofo
18:31 13.03.2020.

Dok je trebalo djelovati, who se bavio nazivima wuhan gripe i njihovim mogucim rasizmom... Igrajte glupe igre, dobit ćete glupe nagrade...

Avatar Kalladin
Kalladin
18:10 13.03.2020.

Pitam se što bi bilo da se korona nije "objavila, ali onako, iskreno. Ljudi bi dobili nekakvu "gripu" koju bi preležali više manje jednostavno. Mnogi ne bi imali nikakve simptome, ili samo blage do prosječne. Neki, većinom stariji ljudi, bi završili u bolnici. Dobar broj njih bi se oporavio, neki bi umrli kao što i od gripe umiru. Sveukupno bi bio nešto više povećan broj bolovanja. ALI NE BI SVIJET STAO. Putovalo bi se, radilo, proizvodilo, kupovalo, prodavalo, prevozilo, živjelo i ne bi bilo nikakve panike. ....ovo danas što se događa je sve nepotrebno!

HA
Hanok
18:00 13.03.2020.

europa i njihove otvorene granice zakazale kao svaki put....mada ovo nije toliko strasno kako medije pisu...zasto se ne pise da je trenutno u svijetu 64,000 zarazenih? zasto se broje uz te brojke i onih 70,000 koji su se rijesili ove gripe? jer 134,000 izgleda opasnije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije