Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u bruxellesu
Povratak na članak

'Ovo je žalostan dan za Europu, ali prevladat ćemo mi to'

Koliko je situacija dramatična opisao nam je izvor iz EU, s kojim smo razgovarali u Bruxellesu, koji je vidio podatke o iznosima podignutim s računa u grčkim bankama od sinoć, kad je premijer Alexis Tsipras objavio odluku o referendumu, do danas rano poslijepodne.

Komentari 149

Avatar FrancJunior
FrancJunior
09:07 27.06.2015.

Stari trik! Vlada sa sebe baca odgovornost na narod....a poslije, kada sve propadne, Vlada ce narodu reci :"Pa sami ste tako htjeli!" Stari, jeftini trik, koje primjenjuju nesposobne vlade...(molim ne pomijesati sa Svicarskom!)

VL
JP
josip.pivar11
09:36 27.06.2015.

A da li je bio referendum i onda kad se zaduživalo? Neka pitanja i rješenja doista nisu referendumska, jer da bi o nečemu odgovorno odlučivao moraš poznavati materiju. Ovo samo tobože zvuči demokratski, ali je zapravo prebacivanje odgovornosti.

VL
TO
tolitol
08:48 27.06.2015.

Konačno jedna prava odluka od strane grčke vlade. Neka narod odluči hoće li država vraćati posuđeno i tako zadržati euro, ili će država prestati podmirivati svoje obveze i morati izaći iz europodručja. Ovo što sad imaju nije održivo. Prema svim anketama Grci ne žele ni pomisliti na vraćanje drahme, ali na izborima biraju vlast koja dugove ne želi vraćati. Sad će se konačno stvari raščistiti.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:06 27.06.2015.

Odlična predizborna taktika, obećaš brda i doline, znaš da je to nemoguće, a onda vruć krumpir uvališ narodu. Usput optužiš EU za nedemokratično ponašanje i prijedlog rješenja kao ultimatum za grčku demokraciju. I gle čuda ispunio si predizborno obećanje.

VL
Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:28 27.06.2015.

ova grčka vlada je najbolji primjer što se događa kad se na vlast dođe nerealnim obećanjima i bajkama - isto ono što kod nas nudi onaj smiješni živi zid.

VL
WA
wassupp12345
09:57 27.06.2015.

Najprije nek vrate novac koji su godinama posudivali

VL
VI
VisAVis2
08:58 27.06.2015.

glupost, kao i mnogi komentari koji ovu glupu odluku, čak i slave! Naime, koga briga gdje će dužnik u EU ili u g.vna, on mora vratit dugove i kvit! Poznajem mnoge i naše neradnike i prevarante, koji su živjeli na tuđi račun i grbaču, pa bi sada lijepo odlučili dugove ne vračati! Ma koji Glupani krađu (je vračanje posuđenih) i prevaru, proglašavaju "demokracijom"? Dobili su izbore da će dugove riješiti, kad ono opet lopticu prebacuju građanima! Ma da mi je znati šta su ti g. pede.i mislili kada su za ljevicu glasovali?

VL
NE
nenasjedajte
11:48 27.06.2015.

koliko je stara izreka "duzan si ko grcka"?... neko ih je davno prije iscoprao

VL
Avatar rangojack
rangojack
08:35 27.06.2015.

Zanimljivo....kad su im politicari posudjivali tolke novce ,onda nisu pitali narod za dozvolu....a sad kad je zagustilo nek narod odluci izmedju jednog ili drugog zla.>>?? Na kog me to samo podsjeca.>>??

VL
MK
marcel.kocan
18:11 27.06.2015.

Grčki komunisti još jednom dokazali istinitost izreke Margaret Thatcher: problem sa socijalizmom je što će vam kad tad ponestati tuđeg novca. Njemački novac ne može biti predmet referendumskog odlučivanja Grka. O tome trebaju li Nijemci i dalje financirati Grke mogu na referendumu odlučivati jedino Nijemci. A Grci su slobodni ne vraćati dugove, no u tom slučaju je zapad slobodan odbiti ih i dalje financirati, te ih treba prepustiti da žive od onog što sami stvore. Što je mnogo manje nego što troše. Referendum je bespredmetan, jer ponude za financiranje od strane EU više nema.

VL
BA
balic
10:02 27.06.2015.

Ha ha ha ha ha ha haaaa Izaci ce na referndum ,ma ja jest na referndum izlazili kad ste ranije u mirovine slali ,trinaest placa svatko primao,place i mirovine vece bile nego u razvijenijim zemljama koje su u svijetu svugdjee sa svojim firmama zastupljene,a Grci nigdje i sa nicim samo sa dugovima.Grci su pokvarenjaci, ljencuge i paraziti na racun drugih i nas kojima nije nista bolje.Ne pricaj koliko duga imas nego se ne zaduzju novim kreditima,oni iz gabule nikad nece izaci ..Sa novim kreditima vracaju kamate,glavnica stoji a oni nisu spremni ni korak da ustupe i reforme provedu.Pa nek propadnu,kakve koristi od grka u EU eno im rusi nek njima idu .

VL
JO
John13
18:39 27.06.2015.

VL: Budite precizni, radi se od 1.6 milijardi koje su trebali vratiti, a mogu to vratiti samo iz tih 7.2 milijarde koje su trebali dobiti, a da bi ih dobili nisu htjeli poduzeti nikakve mjere stednje nego govore 'da ihh EU tjera na balkanizaciju zivota i primanja', a Grci kao mogu bolje od toga. Evropa im je odgovorila da su i druge drzave dobilave takve oblike pomoci (Portugal, Irska) i da do danas vise ne trabaju takvu pomoc jer su reforirale svoje financije, a Grcka i dalje samo pita da joj se daju. Sada neka Grcka ide u Drachmu koja ce imati samo pola vrijednosti od Eura (sto je sasvim relano), pa neka si dalje zsaposljavaju koga god hoce u te svoje drustvene strukture i neka is onda za te zaposlene sami od nekuda placaju. Izvoz ce im biti puno povoljniji, pa molim - neka navale na posao i izvoze. I placaju tu svoju crvenu armiju drzavnih namjestenika, uhljeba.

VL
Avatar MENSA
MENSA
09:36 27.06.2015.

Koliko god mi politika Sirize i Tsiprasa išla na živce, za ovu odluku skidam im kapu! Jer, bez obzira kakav bila odluka na referendumu, grčki narod morat će se suočiti sam sa sobom i svojom odgovornosti za situaciju koja nijenije nastala tek tako....preko noći....nego je rezultat dugogodišnjeg življenja daleko iznad realnih mogućnosti. A sasvim je izvjesno da će Grci imati velikih problema, bez obzira kakva bila njihova odluka na referendumu! A i mi bi iz ovoga nešto trebali naučiti i u najmanju ruku shvatiti osnovnu istinu da svako naše "pravo" netko mora pokriti svojim radom (i zaradom)!

VL
L0
luena 01
13:14 27.06.2015.

Interesantno,duznik ce ici na referndum da se odluci treba li ispunit uvjete koje su mu postavili... Tko koga ucjenjuje,Grci il EU...tko kome duguje,Grci drugima il drugi Grcima?!

VL
DA
Djeca_Arbata
20:19 27.06.2015.

Ovaj Varufakis je prijatelj i istomišljenik od našeg Lalovca...ima jedna slika od prije nekoliko mjeseci gdje se srdačno pozdravljaju...osmjeh od uha do uha...

VL
LO
lojtra1
10:12 27.06.2015.

Halo, daj mi zajmi veliku lovu, samo što nisam dobio na lutriji. Vraćam odmah u ponedjeljak. Časna pravoslavna :)

VL
Avatar docCL
docCL
19:23 27.06.2015.

Helenska kultura je jedna od temelja moderne civilizacije. No pet stoljeca pod Bizantom i pet stoljeca pod turcima genetski su je promjenili. Isti su ko i Srbi jer su im Turci pet stoljeca mjenjali genetiku, lazljivi, prijetvorni i podmukli.EU to treba otpiliti i staviti tamo gdje i spadaju- u savez s Turskom koja nikada nece biti u EU.

VL
FU
fullmax
19:47 27.06.2015.

Mudar i hrabar potez od Grcke vlade. Cestitam. Samo paziti se mora da vam teroristi iz Bruxellessa ne ubace Maidan i vojnu huntu.

VL
JT
Jedan_tamo
20:59 27.06.2015.

Najzabavnije mi je opet jednom uociti kako neprijatelji moje domovine ovdje na portalu si vrijeme zivota uzimaju samo da bi mogli dati palac-gore svemu sto je protiv demokratske i suverene Hrvatske. Pa to sve govori, izgubili ste rat koji ste poceli, a ovi lijeni grci su vas podrzavali, i sta sad od nas ocekujete? Ovo je Entertainment 100% :-)

VL
JT
Jedan_tamo
21:20 27.06.2015.

Dosta je sada s vama lijencinama, ok. Pocnite radit i placat poreze. Nemoj te me zivcirat ;-) Inace ce bit po piksi ;-)

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.