Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zadarskoj bolnici

Preminuo Zadranin koji je bio u pritvoru jer je vrijeđao Kalmetu. Brat tvrdi da ga je pretukla policija

hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.04.2015.
u 23:15

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan demantira da je 47- godišnjeg Zadranina itko tukao u policiji i tvrdi da nad njime nisu uporabljena sredstva prisile.

Roberto Lerga, 47-godišnji Zadranin preminuo je u zadarskoj općoj bolnici nakon što je u nju prebačen iz pritvora u kojem je bio zbog toga što je u ponedjeljak ujutro u 4 sata u blizini zadarske policijske uprave vrijeđao zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu i nakon što je prijavljen za prijetnju službenoj osobi, gradonačelniku Zadru.

On se jutros požalio na bolove, a nakon što je prebačen u bolnicu u Zadru u njoj je preminuo oko 13 sati. Njegov brat Perica Lerga rekao nam je u telefonskom razgovoru kako sumnja da mu je brata pretukla policija i demantira sve tvrdnje policije da je on vikao, vrijeđao i prijetio uslijed čega je u ponedjeljak rano ujutro uhićen.

 - Čuo sam da je imao modrice na sebi i zatražena je obdukcija. Šokiran sam i svima nam je užasno, moramo saznati što se dogodilo jer nije imao zdravstvenih problema, rekao nam je Perica Lerga.

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan demantira da je 47- godišnjeg Zadranina itko tukao u policiji i tvrdi da nad njime nisu uporabljena sredstva prisile.

 - On se u ponedjeljak požalio na bolove u glavi i odveden je u zadarsku bolnicu gdje je pregledan, a potom i upućen na psihijatriju. Od liječnika je dobivena potvrda da može biti ispitan i potom je zadržan u policiji do otriježnjena budući da je bio u alkoholiziranom stanju. Ispitan je u DORH-u, priveden je sucu istrage, a potom pravosudnoj policiji u pritvor. Nikom se nije žalio da ga je policija pretukla, rekao nam je Elis Žodan.

>> Pijan vrijeđao Kalmetu – Zadranin dobio 30 dana zatvora

Komentara 37

PE
petnaestica
16:56 17.04.2015.

bravo za krivosuđe. Reći kriminalcu da je kriminalac dobiješ 30 dana zatvora ,opljačkaš državu kao ministar za 25 miliona dobiješ 30 dana guljenja krompira

KU
kufmaario
17:45 17.04.2015.

Prije mjesec dana PP Makarska je pretukla psihicki oboljelog muskarca nakon cega je podlegao a sad slican scenarij samo sto je ovaj bio pod utjecajem alkohola a takodjer pretucen,bas imamo krasnu policiju.

DU
Deleted user
00:04 18.04.2015.

policija bi rekla - previše koincidencija, jako sumnjivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije