Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugogodišnji ravnatelj klinike Vrapče

Preminuo Vlado Jukić, jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara

Vlado Jukić
Igor Kralj/PIXSELL
03.03.2019.
u 10:03

Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti predan svome zvanju utjecao je ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, već je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu

U Zagrebu je danas preminuo jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara prof.dr. Vlado Jukić, dugogodišnji ravnatelj Psihijatrijske klinike Vrapče.Tijekom svog života ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja.

"Obavještavamo hrvatsku javnost da je u nedjelju, 3. ožujka 2019. godine u Zagrebu nakon teške bolesti preminuo dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, velikan hrvatske psihijatrije prof.dr.sc. Vlado Jukić.

Prof.dr.sc. Vlado Jukić rođen je 23. lipnja 1951. godine u Posušju gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976. godine. Tijekom svog života ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti predan svome zvanju utjecao je ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, već je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu. Bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama.

Unatoč svemu tome, prof.dr.sc. Vlado Jukić ostat će upamćen kao zasigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče. Njegovom smrću završava jedno značajno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je prof. Jukić ostavio neizbrisiv trag", stoji u priopćenju Psihijatrijske bolnice Vrapče.

 

 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar maxist
maxist
10:10 03.03.2019.

"smrt zvono ne nosi"...neki dan gledam untervju s njim a danas -šlus gotovo......prerano za godine

NE
neboiznadzagreba
13:09 03.03.2019.

Ivan Pranklin, Ivan Mihaljević, Zdenka Kvesić,Mirjana Pukanić.. Zyprex... Smrt je najveći psihoanalitičar i vrhovni sudac.

VR
Vrac666
10:45 03.03.2019.

Čovjek planira a bog se smije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije