Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Preminuo Vlado Jukić, jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara

Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti predan svome zvanju utjecao je ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, već je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu
03. ožujka 2019. u 10:03 19 komentara 8535 prikaza
Vlado Jukić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Zagrebu je danas preminuo jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara prof.dr. Vlado Jukić, dugogodišnji ravnatelj Psihijatrijske klinike Vrapče.Tijekom svog života ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja.

Mišljenje stručnjaka Ugledni psihijatar o stanju nacije: Narod je izgubio povjerenje u vlast, državu, sebe

"Obavještavamo hrvatsku javnost da je u nedjelju, 3. ožujka 2019. godine u Zagrebu nakon teške bolesti preminuo dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, velikan hrvatske psihijatrije prof.dr.sc. Vlado Jukić.

Prof.dr.sc. Vlado Jukić rođen je 23. lipnja 1951. godine u Posušju gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976. godine. Tijekom svog života ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti predan svome zvanju utjecao je ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, već je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu. Bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama.

Vlado Jukić PRALJAK POPIO OTROV Psihijatar Vlado Jukić: Suicid je to s porukom velikog značenja

Unatoč svemu tome, prof.dr.sc. Vlado Jukić ostat će upamćen kao zasigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče. Njegovom smrću završava jedno značajno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je prof. Jukić ostavio neizbrisiv trag", stoji u priopćenju Psihijatrijske bolnice Vrapče.

 

 

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar maxist
  maxist:

  "smrt zvono ne nosi"...neki dan gledam untervju s njim a danas -šlus gotovo......prerano za godine

 • neboiznadzagreba:

  Ivan Pranklin, Ivan Mihaljević, Zdenka Kvesić,Mirjana Pukanić.. Zyprex... Smrt je najveći psihoanalitičar i vrhovni sudac.

 • Vrac666:

  Čovjek planira a bog se smije