Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 89. godini

Preminuo posljednji osuđenik na smrt u bivšoj Jugoslaviji

lisice
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
02.03.2017.
u 08:59

Šemso Šiljak skrivao se tri godine nakon dvostrukog ubojstva

Posljednji osuđenik na smrt u bivšoj Jugoslaviji preminuo je jučer u kolektivnom centru u Goraždu.

Šemso Šiljak, najpoznatiji bjegunac u bivšoj Jugoslaviji, preminuo je u 89. godini života, piše portal Klix.ba. Nakon dvostrukog ubojstva braće Pleh iz Goražda u prosincu 1975. godine tri godine je proveo bježeći policiji i skrivajući se u obližnjim šumama i pećinama. Kako piše Federalna.ba, Šiljak je iz pištolja ubio dva brata poreznog službenika s kojim je bio u sukobu zbog poreza koje je navodno tadašnji ugostitelj Šiljak dugovao državi.

Šiljak je nakon hvatanja osuđen na smrt, a izvršenje kazne čekao je dvije godine u zatvoru. Izbjegao je streljanje jer se žalio na presudu, a smrtna kazna u međuvremenu je ukinuta pa mu je kazna preinačena na 20 godina zatvora, da bi na kraju bio pomilovan kao zatvorenik stariji od 60 godina. Posljednje godine života proveo je kao slobodan čovjek živeći od socijalne pomoći u kolektivnom centru.

>> Arhivi iz Jugoslavije: U RH na smrt su bile osuđene 1922 osobe!

>> Smrtna kazna 
put je u građanski rat i kaos

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije