Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IN MEMORIAM

Preminuo istaknuti pravnik Branko Vukmir

Branko Vukmir
Foto: Screenshot Al Jazeera
28.03.2014.
u 11:40

Vukmir je između ostalog bio stručni savjetnik Komisije UN-a za transnacionalne korporacije Ekonomskog i socijalnog vijeća UN u New Yorku

Ugledni pravnik dr. Branko Vukmir umro je danas u 87. godini nakon duge i teške bolesti.

Vukmir je rođen 30. travnja 1927. godine u Zagrebu. Tijekom dugotrajne karijere bio je pravni savjetnik u vanjskoj trgovini, specijaliziran za ugovaranje građevinskih radova i isporuku opreme s dugogodišnjim iskustvom pregovaranja, sklapanja ugovora i rješavanja sporova. Karijeru je započeo u poduzeću Dalekovod, da bi ubrzo prešao u INGRA, Zagreb gdje je bio voditelj pravne službe do odlaska u mirovinu.

Tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio je docent na Visokoj upravnoj školi u Zagrebu, redovni profesor na Fakultetu za vanjsku trgovinu u Zagrebu, a potom stručni savjetnik Komisije UN-a za transnacionalne korporacije Ekonomskog i socijalnog vijeća UN u New Yorku (1980-1984) i viši pravni savjetnik u Centru za transnacionalne korporacije u New Yorku (1989-1991).

>> Preminuo arhitekt Slavko Jelinek, autor Zagrepčanke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije