Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uslijed neizlječive bolesti

Preminula varaždinska novinarka Danica Plantak

Danica Plantak
06.01.2021.
u 15:01

Novinarsku karijeru započela je sredinom 90-ih godina u varaždinskom Županijskom tjedniku, a potom je desetak godina bila dopisnica Večernjeg lista iz Varaždinske županije

U 57. godini u Varaždinu je 5. siječnja uslijed teške i neizlječive bolesti preminula poznata varaždinska novinarka Danica Plantak, dugogodišnja suradnica Večernjeg lista i 24sata.

Novinarsku karijeru započela je sredinom 90-ih godina u varaždinskom Županijskom tjedniku, a potom je desetak godina bila dopisnica Večernjeg lista iz Varaždinske županije, te vanjska suradnica nekoliko regionalnih i nacionalnih tiskanih medija. Proteklih je godina bila dopisnica 24sata i pokrivala je područje sjeverozapadne Hrvatske.

Pratila je kao novinarka teme iz svih dijelova života, od prosvjete i znanosti do poljoprivrede i crne kronike. Pisala je o uspješnim tvrtkama, talentiranim učenicima, zanimljivim ljudima, njihovim poslovima i neobičnim hobijima. Odlazila je na teren i po blatu, kiši i snijegu, sve kako bi čitateljima prenijela zanimljive priče. Iza nje su ostali ožalošćeni suprug i troje djece. Posljednji ispraćaj bit će u krugu obitelji na varaždinskom groblju u petak. 

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije