Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILA BITKU

Preminula prva hrvatska zviždačica Ankica Lepej

Ankica Lepej
Patrik Macek/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.01.2022.
u 11:28

Ankica Lepej bivša je bankovna službenica koja je 1998. godine novinarima otkrila račune obitelji Tuđman, iz kojih se vidjelo da Franjo Tuđman u imovinskoj kartici nije naveo da na računu ima 210.000 njemačkih maraka

Preminula je prva hrvatska zviždačica Ankica Lepej.  Vijest o njezinoj smrti objavila je Sanja Sarnavka, aktivistica za ženska prava. 

Ankica Lepej bivša je bankovna službenica koja je 1998. godine novinarima otkrila račune obitelji Tuđman, iz kojih se vidjelo da Franjo Tuđman u imovinskoj kartici nije naveo da na računu ima 210.000 njemačkih maraka. Zbog svog otkrića Lepej je ostala bez posla te je protiv nje pokrenut kazneni postupak. O svemu je kasnije objavila knjigu.

Lepej je oboljela od COVID-19, a godinama je bolovala od teške bolesti.

"Sad sam doznala da Ankica Anita Lepej, naša hrabra i predobra sugrađanka, ipak nije uspjela pobijediti koronu. Otišla je za svojim najdobrijim. Žao mi je. Ona je pokazala kako se voli domovina na pravi način. Skupo je platila svoj čin građanske hrabrosti, ali nikada nije požalila niti je odustala od ukazivanja na nepravde i glasnog prosvjedovanja čim bi uočila neku. Bile smo si drage. Počivat će uz svog najdobrijeg. Zbogom, Ankice draga", objavila je Sarnavka. 

 

Lepej je posljednju objavu na Facebooku imala 15. prosinca. 

"Još mi je samo falila beštija korona, satrat ću ja nju, budite sigurni", objavila je na Facebooku nakon čega se nije više javljala. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije