Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bankarica koja je otkrila Tuđmanovu imovinu: Tražili su nas kao da smo na Divljem zapadu

Pa lagao je predsjednik države, a on bi trebao biti uzor, pogotovo za takve stvari, prisjetila se Ankica Lepej 1998. godine
20. listopada 2018. u 10:11 174 komentara 12725 prikaza
Ankica Lepej
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ankica Lepej, bivša bankovna službenica, koja je 1998. godine novinarima otkrila račune obitelji Tuđman, iz kojih se vidjelo da Franjo Tuđman u imovinskoj kartici nije naveo da na računu ima 210.000 njemačkih maraka, prisjetila se tih dana.

Franjo Tuđman Dan neovisnosti Tuđman: Nisam se želio skrivati u podrumu dok su ljudi diljem Hrvatske ginuli!

Naime, u rukama joj se našao papir iz kojeg je bilo vidljivo da Franjo Tuđman u imovinskoj kartici nije prijavio 210.000 njemačkih maraka i 15.740 američkih dolara svoje supruge koje je oročila.

– Sloboda znači i odgovornost, a to je od nas bilo odgovorno. Pa lagao je predsjednik države, a on bi trebao biti uzor, pogotovo za takve stvari – kaže ona za 24 sata.

Na Dnevniku je vidjela objavu na kojoj se nudi milijun kuna za informacije o tome tko je otkrio račun Tuđmanovih.

Franjo Tuđman Mirko Galić Nikad HDZ nije bio (samo) demokršćanska stranka pa ni u doba Tuđmana

– Bila nam je to najteža noć u životu. Izgledala je ta tjeralica kao da smo na Divljem zapadu. Bojali smo se zbog djece. Sutra navečer s odvjetnicom Alaburić odlazimo u Zagrebačku banku te sam se prijavila da sam ja dala podatke o Tuđmanovim računima. Nisam uzela ponuđenu nagradu od milijun kuna. Nakon dolaska u stan uskoro je došla policija i odvela me u policijsku postaju. Za mnom je došao i muž, kojeg su isto pritvorili zbog ispitivanja. Odvjetnica Alaburić također je došla i bila uz mene u nastavku ispitivanja. Dobila sam momentalni otkaz, optužnica protiv mene je prekinuta, zbog bojazni što bi se još otkrilo pri suđenju – prisjetila se.

>> Pogledajte prvu hrvatsku sačuvanu reklamu "Novi život kuharice"

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • UBS:

    jesi otkrila da mesićeva kćer ima 110 miliona eura na računu.to niste otkrili!!pljuc..

  • modovisisajteMaraschino:

    Tuđman odavno mrtav... a što je sa ovim živima koji kradu zadnjih 30 godina? krivimo mrtvog Tuđmana za sve dok lopovi kradu umjesto da se riješimo današnjih lopova.... klasika, uvijek je netko drugi kriv i zatvaramo oči na sadašnje probleme...

  • Deleted user:

    Ovo je toliko glupo da se teško može komentirati.