Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAK AFERE REMORKER

Premilovac se s još troje sumnjiči za izvlačenje 4,5 milijuna kuna

Igor Premilovac
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
19.12.2014.
u 18:21

Sistem rada bio je sljedeći: Premilovac je McCann Ericksonu isporučivao fiktivne naloge, a nakon što bi mu bili plaćeni, novac je uplaćivao na račun Remorkera u Austriji, potom ga je za proviziju od 10% dizao i davao suosumnjičenicima.

Igor Premilovac, osumnjičen u aferama HAC i HGK, te već dva puta uvjetno osuđen zbog izvlačenja novca preko svoje tvrtke Remorker, opet je pod istragom. Sada je osumnjičen zajedno s Ivanom Vidovićem, Slobodanom Presečkim i Mirjanom Šiprag-Družić, a pod istragom je i tvrtka McCann Erickson

Sistem rada bio je sljedeći: Premilovac je McCann Ericksonu isporučivao fiktivne naloge, a nakon što bi mu bili plaćeni, novac je uplaćivao na račun Remorkera u Austriji, potom ga je za proviziju od 10% dizao i davao suosumnjičenicima. Sumnjiči se da je on “zaradio” 508.538 kuna, dok je iz McCann Ericksona izvučeno 4,5 milijuna kuna. Događalo se to od sredine 2006. do početka 2010., a ideju za takav “posao” dobili su Vidović i Presečki, koji su radili kao direktori u McCANN-u Erickson.

Njih se dvojica sumnjiče da su znali da Premilovac može preko neosnovanih isplata pribaviti gotov novac, pa su uputili Mirjanu Šiprag Družić da se sve dogovori s Premilovcem. Prema tom dogovoru,  ona je Premilovcu dostavljala upute za sastavljanje računa,  da bi zatim po tim uputama trgovačka društva u kojima je Premilovac donosio odluke, ispostavljala račune za fiktivne usluge McCANN  Ericksonu. Na osnovu takvih računa Premilovcu je bio isplaćivan  novac, koji je on potom uplaćivao na račun svoje tvrtke u Austriji, da bi ga zatim podizao, vraćao u Zagreb te umanjen za svoju proviziju predavao Mirjani Šiprag Družić.

Nju se inače sumnjiči i da je u dogovoru s Vidovićem i Presečkim, gotovo četiri godine zaposlenicima tvrtke isplaćivala plaću u gotovini, ne obračunavajući pritom dužne poreze. Sumnjiči ju se i da je Poreznoj upravi dostavljala neistinite podatke o isplatama plaća te da je tako umanjivala poreznu osnovicu, slijedom čega je Vidović, kao direktor, podnosio porezne prijave s tako umanjenim poreznim obvezama. Stoga se Vidović, Presečki i M. Šiprag Družić sumnjiče da su na spomenuti način državni proračun i proračun Zagreba oštetili za sada neutvrđeni iznos, koji nije manji od 600.000 kuna.

>>Premilovca terete za još 930.000 kuna

>>Premilovac ispitan u USKOK-u – dao dokaze o uplatama

Komentara 1

Avatar Getrib
Getrib
15:10 20.12.2014.

Ovo nije "afera" nego pljačka koja se može usporediti s izdajom nacionalnih interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije