Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatar

Premijerka - počasna Zlataršćanka

'zagorje - 20. 04. 2011.,Zlatar Hrvatska -Zlatar'
Foto: 'Sabina Sviben/VLM'
1/4
21.04.2011.
u 12:39

Odluka je donesena s dva suzdržana i jednim glasom protiv, građani se baš ne slažu

Na posljednjoj sjednici zlatarskog Vijeća uoči Dana grada najviše se raspravljalo o prijedlogu odluke o proglašenju Jadranke Kosor počasnom građankom grada Zlatara. Kako je rekao gradonačelnik Miroslav Kopjar, ova odluka motivirana je sa 5,5 milijuna kuna pomoći koje je Grad primio prema odluci Vlade.

Zahvala na novcu

– Mislim da bi bilo dobro da premijerki na ovaj način zahvalimo jer da nije bilo te pomoći, ne znam kako bi danas bilo u Zlataru, a i ovako je jako teško. Bili smo najzaduženiji grad u Hrvatskoj po stanovniku, a primili smo najveću pomoć po stanovniku – rekao je gradonačelnik Kopjar.

No s prijedlogom se nije složio oporbeni vijećnik Krunoslav Klancir.

– Kao predsjednica Vlade Jadranka Kosor najodgovornija je za trenutačnu situaciju u Hrvatskoj, koja bilježi rekordne stope nezaposlenosti, unutarnje i vanjske prezaduženosti, negativne trendove u gospodarstvu, loš vanjskopolitički rejting Republike Hrvatske, što se očituje kroz presude generalima, neizvjestan završetak pregovora s EU, kada je Vlada donijela odluke da se izvorni prihodi gradovima, općinama i županijama osjetno smanje. Novac koji je Vlada odobrila Zlataru samo je dio sredstava koje je Grad Zlatar trebao dobiti u razdoblju od 2004. do 2009. godine, no nije ih dobio jer tadašnja vlast nije bila podobna. Popularnost Jadranke Kosor iz dana u dan pada i smatram da nije vrijeme da se dodjeljuje ova najveća titula koju Grad Zlatar dodjeljuje – rekao je Klancir.

To je i zaslužila

U daljoj raspravi o ovoj odluci prevladalo je mišljenje da je premijerka zaslužila da je se proglasi počasnom građankom Zlatara jer je pomogla gradu kad mu je bilo najteže.

– Nemojmo gledati politiku, idemo vidjeti tko nam je pomogao. Nije to samo novac, bez pomoći iz vrha teško bismo dobili i odgodu kredita na dvije godine – naglasio je Kopjar.

Nakon rasprave, sa 11 glasova za, dva suzdržana i jednim protiv donesena je odluka da se Jadranka Kosor proglasi počasnom građankom Zlatara zbog posebnih zasluga za ponovnu afirmaciju grada i stvaranje uvjeta u kojima Zlatar vlastitim snagama i sredstvima ostvaruje svoju ustavnu i zakonsku funkciju, a povelja Grada o proglašenju počasnom građankom Jadranki Kosor bit će uručena na svečanosti u povodu obilježavanja Dana grada Zlatara 27. travnja, a obilježavat će se od 27. travnja do 1. svibnja.

Zaposlenici koji su bili bez plaća različito razmišljaju

Zaposlenik Grada Vladimir Goleš smatra da je u redu da se premijerki zahvali na ovaj način. Lovorka Puklin, ravnateljica Gradske knjižnice, kaže:

– Grad nije dobio pomoć osobno od premijerke, već od Vlade i treba biti zahvalan, no to je u konačnici naš novac. Ravnateljica Dječjeg vrtića Biserka Žerjavić kaže da im je puno značila, a možda će to biti poticaj da se takva teška situacija više ne ponovi.

Komentara 2

KI
kiki29
15:45 25.04.2011.

Kakav grad takva i počasna građanka....ni više ni manje...

ZE
zeljkozeljko
15:46 21.04.2011.

Gospon K.K za teško stanje Zlatara krivi su rekordna stopa nezaposlenosti, unutarnji i vanjski dug države, negativan trend u gospodarstvu, . . ., scunami u Japanu, . . ., poraz Belupa od Dinama, itd, samo valjda ne bivše vodstvo i njihovi jataci koji su imali koristi. Učite od prošlosti i krenite u budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije