Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razriješena dužnosti

Milanović razriješio ministricu Zlatar Violić, pročitajte što je napisala u pismu ostavke

Milanović Zlatar Violić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
25.03.2015.
u 15:25

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila je da će zamjenik ministrice kulture Andree Zlatar Violić Berislav Šipuš obavljati posao ministrice

Predsjednik Vlade Zoran Milanović primio je pismenu ostavku ministrice kulture Andree Zlatar Violić.

Premijer Zoran Milanović danas je i razriješio dužnosti Andreu Zlatar Violić.

– Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović razriješio je dužnosti ministricu kulture Andreu Zlatar Violić koja je ranije danas predsjedniku Vlade dostavila pisanu ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi Republike Hrvatske – kratko je priopćeno iz Vlade.

Novi ministar kulture bit će predložen Saboru nakon što premijer Zoran Milanović obavi konzultacije s koalicijskim partnerima.

Neslužbeno doznajemo kako ponajprije o predsjednici HNS-a Vesni Pusić ovisi hoće li novi ministar kulture biti predložen već sutra na sjednici Vlade, a moguće je, doznajemo, i da će ime novog ministra kulture biti poznato tek sljedećeg tjedna.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila je danas da će zamjenik ministrice kulture Andree Zlatar Violić Berislav Šipuš od trenutka prihvaćanja njene ostavke obavljati posao ministrice jer je to njegova nadležnost.

– Kako ćemo dalje to riješiti, moramo vidjeti. Dogovorit ćemo se, ali to je jedino logično rješenje. No, moramo prvo vidjeti što ćemo učiniti s obzirom na datum izbora, o koliko je mjeseci riječ i na koji način će se ta zadaća riješiti – odgovara Pusić na pitanje hoće li Šipuš biti zamjena ministrici do kraja mandata. Smatra da Zlatar Violić nije ranije trebala podnositi ostavku.

– Ne, trebala je to napraviti sada kada je napravila. Podnijela je ostavku jer preuzima odgovornost i to je konsekvencija za neuredno poslovanje do kojeg je došlo i nadam se da će svi u budućnosti od sada poštovati te standarde i, ako slučajno ikada dođe do takve situacije, ponašati se na isti način kao i ona – naglašava Pusić koja i dalje vjeruje da njena stranačka kolegica nije bila pogrešan izbor za ministricu.

– Ona je jedan od najvećih stručnjaka za to područje uopće, a ovo je jedna sasvim druga tema. Žao mi je jer je obrazovana i prvoklasna osoba i stručnjakinja u području kulture, žao mi je što više ne vodi taj resor. To mi je stvarno žao, a sve ostalo je sekundarno što se stranke tiče. Stranka samo pokazuje da drži standarde i da od njih neće odstupiti kad je riječ o financijama i ovakvim stvarima – zaključila je Vesna Pusić.

Pismo ostavke objavljeno je na stranicama Ministarstva kulture:

Pismo Ministrice

 

>> Vukšić: 'Ona je trebala davno dati ostavku. Gospođa ministarka nije radila ništa'

>> Udruga Promo: Berislav Šipuš ne smije biti ministar kulture

>> Što ostaje iza ministrice: Bez ijednog strateškog zakona, brljala i s kadrovima

>> Tko će naslijediti Zlatar Violić? Najviše se spominje ime Tamare Perišić

>> Blog Vitomire Lončar "Slamka spasa": "Stavi pravu stvar na pravo mjesto"

Komentara 164

SA
sasavt
11:42 25.03.2015.

kazna za krađu i zloupotrebu položaja je ostavka ?!

EF
epic.flyer
11:40 25.03.2015.

"I PUSIĆKA ULOVLJENA? Financijer filmova njezine kćeri je ministarstvo Andree Zlatar Violić,Naime, Daina Pusić, kći ministrice Pusić, predsjednice HNS­a jedna je od rekorderki u HAVC­u po pitanju financiranja kratkog igranog filma Zvjerka od 260 tisuća kuna."

DU
Deleted user
11:39 25.03.2015.

sad bu valjda i Frljic dobil vritanjka...ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije