Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitka

Premijer Orešković čestitao Međunarodni dan žena

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.03.2016.
u 16:57

Slaveći Međunarodni dan žena, prisjećamo se hrabrih i snažnih žena koje su se, unatoč prijetnjama, zastrašivanjima i progonima, usudile podići svoj glas protiv nepravde i nejednakosti, stoji u čestitki premijera Oreškovića koji naglašava da to prisjećanje ne smije biti simbolično

Premijer Tihomir Orešković uputio je danas građankama Hrvatske čestitku u povodu Međunarodnog dana žena u kojoj naglašava da žene daju ogroman doprinos društvu i zbog toga im je potrebno omogućiti da ostvare sve svoje potencijale, u društvenim, političkim, ekonomskim, znanstvenim i kulturnim sferama društva.

Slaveći Međunarodni dan žena, prisjećamo se hrabrih i snažnih žena koje su se, unatoč prijetnjama, zastrašivanjima i progonima, usudile podići svoj glas protiv nepravde i nejednakosti, stoji u čestitki premijera Oreškovića koji naglašava da to prisjećanje ne smije biti simbolično.

"Svjesni smo da još i danas traje borba za jednakopravni položaj žena, osobito u radnoj okolini. Ne smijemo zaboraviti da pola čovječanstva čine žene koje daju ogroman doprinos društvu i zbog toga im je potrebno omogućiti da ostvare sve svoje potencijale, u društvenim, političkim, ekonomskim, znanstvenim i kulturnim sferama društva. U demokratskom i modernom društvu u kakvom živimo, bilo kakva vrsta diskriminacije je neprihvatljiva. Na nama je da osiguramo uvjete da žene budu jednako poštovane, cijenjene po sposobnostima i postignućima te pošteno nagrađene za rad. U tome ćemo biti ustrajni, jer dok rodna ravnopravnost u potpunosti ne zaživi u svim aspektima poslovnog i privatnog života, nećemo se moći nazivati pravednim društvom. Svojim znanjem, upornošću i požrtvovnošću žene čine naše društvo boljim te im na tome zahvaljujem i u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, čestitam Međunarodni dan žena", stoji u Oreškovićevoj čestitki u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena. 

>> Orešković o Puljizu: Mi radimo. Ja tu ne vidim nikakav problem. Čovjek je stručnjak. Zna svoj posao 

>> Ženska mreže Hrvatske: 'Dosta je nepoštivanja i urušavanja prava žena'

Komentara 3

LA
Lavica7
19:21 07.03.2016.

Sve smo mi to imale. Sposobne i pametne su mogle studirat brodogradnju, medicinu, rudarstvo. Na radnim mjestima su zene bile placene jednako kao i muskarci. Isti posao, ista placa. 8-satno radno vrjeme. Nakon porodiljskog - ceka te tvoje radno mjesto.. Demokracija i utjecaj zapada su to znatno promijenili. Od kad smo postali katolicka drzava radi se i subotom i nedjeljom, radno vrijeme-tko te pita. Sretan kad dobijes placu. Cekas bebu...nogica.

LA
LANA555
21:19 07.03.2016.

Hvala ! Sutra miki na dolcu djeli karafile zenama.a karamarko 50eura da ne zaboravite zene !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije