Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loši izborni rezultati

Premijer Sjeverne Makedonije Zaev objavio da podnosi ostavku

FILE PHOTO: North Macedonia's PM  Zaev addresses the press during a news conference in Skopje
Foto: Ognen Teofilovski
1/3
31.10.2021.
u 23:35

Podnio je ostavku nakon što je njegova stranka SDSM izgubila u drugom krugu izbora za gradonačelnika u nekoliko gradova u zemlji.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev objavio je u nedjelju navečer da podnosi ostavku, nakon što je njegova stranka SDSM izgubila u drugom krugu izbora za gradonačelnika u nekoliko gradova u zemlji.

"Preuzimam odgovornost za ove događaje. Podnosim ostavku na mjesto premijera i predsjednika stranke", rekao je Zaev, čiji socijaldemokrati vode vladajuću koaliciju, na konferenciji za novinare.

Zaev je čestitao političkom protivniku, oporbenoj stranci VMRO-DPMNE na pobjedi na lokalnim izborima.

U Sjevernoj Makedoniji u nedjelju je održan drugi krug lokalnih izbora za gradonačelnike u općinama u kojima oni nisu izabrani u prvom krugu.

Ranije tijekom dana nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Skoplja Danela Arsovska, koju podržava oporbena VMRO-DPMNE, proglasila je pobjedu i poručila da očekuje ostavku Zaeva.

Zaev je ranije najavio da će podnijeti ostavku ako kandidat njegove stranke izgubi u Skoplju. 

Komentara 8

BI
Borg i Hrvati
06:57 01.11.2021.

Nema toga što bi nas hadezeovce otjeralo s vlasti kad je se jednom dočepamo. Ni puškom nas ne bi otjerali. Kad ste vidjeli da je neki hadezeovac dao ostavku?

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:42 01.11.2021.

Neka Makedonci pripaze. Srbi vrebaju kao u CG. Pogresan potez, malo ljevica, malo srbska tajna sluzba pogura i eto velikih konflikta i mozda jos gore srbski igrac na vrhu u MK.

SC
Scorpion4622
21:31 01.11.2021.

To nema veze sa dnevnom politikom ili izbornim rezultatima. Čovjek je promjenio ime svoje države jer su mu obećali ulazak u EU. Sad su im Bugari uložili veto na jezik a ekipa u EU šuti. Imaju amerikanci i pravo kad kažu da Europa sama za sebe nema snage nista odlučiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije