Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Premijer promovira politiku ekstremnog zaduživanja

Milanović zna da srljamo u bankrot, ali ne čini ništa. Slično razmišlja i Karamarko
10. studenoga 2014. u 12:00 16 komentara 1604 prikaza
Lalovac i Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Naš premijer ne vjeruje u politiku štednje, kaže da to Europi ništa dobrog nije donijelo. I zato će i sljedeće godine ugledne ekonomiste pa i kolumniste njegova omiljenog tjednika “The Economist” pokušati “prekrstiti” u pobornike politike ekstremnog povećanja javnog duga.

Dug države približava se točki s koje nema povratka; kada od bogova novca možemo zatražiti samo milosrđe u neminovnom bankrotu države. Dakle, da nam se ne dogodi potpuni raspad društvene kohezije i ulične borbe svih protiv svakog. Naravno da predsjednik Vlada sve to zna, ali svejedno će i sljedeće godine njegova Vlada prekomjernim deficitom državnog proračuna napraviti 20 milijardi kuna novog duga. Mnogi ugledni ekonomisti upozoravaju da je za Hrvatsku 2015. vjerojatno zadnja godina u kojoj imamo šansu hrabrim i odlučnim reformama izbjeći bankrot, ali naša Vlada, sigurni smo, neće učiniti ništa po tom pitanju.

Jer ipak je to predizborna godina kada u nas uvijek država časti. Tuđim novcem, naravno. Naša je tragedija tim veća jer ni izgledni Milanovićev nasljednik Tomislav Karamarko nije ništa bolji. Protivi se monetizaciji, ukidanju županija... Dakle, i on je aktivni promotor politike ekstremnog zaduživanja.

>>Prvo izvješće Europske komisije vrlo kritično prema Hrvatskoj

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • sveznamdrugi:

    Marko kakav je to veleumni zaključak o Karamarku, malo si previše opalio po partiji pa onda treba izjednačiti???

  • imamsve:

    SDpartijski portali i propagandisti mogu što god hoće i što više bez srama partiju slave to je partija i oni omraženiji kod Hrvata naravno.

  • neobrazovani:

    gospodine Milanoviću, ne mogu zamisliti kako bih se ja kao mali čovjek osjećao da sam najnegativnija osoba u svome kvartu a kamoli u državi, da me se javno proziva kao nesposobnog, kao lijenčinu koja često dolazi tek oko 10 sati ... prikaži još!i na posao, kao čovjeka kojega ne vole niti njegovi sdp-ovci i koji ga javno prozivaju i ne znam što sve ne.....zar zaista ne znate da vi osobno svojim činjenjem i nečinjenjem uništavate ovu državu krvlju izborenu i ovaj osiromašen i pokraden narod.....?? a vi gospodine Karamarko, način na koji vi javno reagirate svojim komentarima o stanju u državi su daleko ispod razine onoga što hrvatski narod očekuje od vas. Tomislave to vam svi komentiraju na takav način ali očito to ne dolazi do vas ili neznate jer vam ljudi oko vas ne govore o tome ili možda čak ne smijete progovoriti onako kako to narod očekuje od budućeg premijera. Tomislave, vrijeme je, ne da se u javnosti regaira na način kako ste to do sada radili, vrijeme ja da se riče....da ta rika postane jeka koja će odjekivati dok je hrvatske države i hrvatskog naroda, jeka koja se neće zaustaviti dok se ne skine ova ekipa koja je pogubna za opstojnost države i da pokažemo da znamo da se može kad se hoće. Tomislave vi ste na potezu, hrvatski narod to očekuje od vas, ako ne možete pustite one koji mogu !!