Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVRT NA PROSVJED

Premijer Plenković o prosvjedu novinara: 'U Hrvatskoj nema cenzure'

Sjednica HDZ-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
04.03.2019.
u 20:37

Premijer ne vidi pad medijske slobode u Hrvatskoj iako na to upozoravaju mnogi relevantni svjetski portali kao i sami novinari koji se ne osjećaju potpuno slobodno.

Premijer Andrej Plenković danas se obratio novinarima i odgovorio na izjave predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka o tome da premijer banalizira novinarske zahtjeve i koristi niske udarce, rekavši da "nije čuo demantij" o navodnom napadu Zovka na urednicu HRT-a, prenosi N1.

Premijeru nije bila neočekivana pojava oporbenih političara na prosvjedu novinara u subotu.

- Cijeli taj prosvjed nastojao se iskoristiti od stranaka koje su danas u oporbi za neko njihovo političko profitiranje na temi koja, ponovno ponavljam ono što sam rekao jutros, mislim da je apsolutno predimenzionirana. Mislim da u Hrvatskoj nema cenzure. Možemo ovako pitati N1, je li pitate nešto Vladu u bilo kojem vašem komentaru, bilo kojoj vašoj rečenici? Nemam ja dojam da vi nas nešto puno pitate niti da mi na vas utječemo. Ista stvar je i s RTL-om, ista stvar je s Novom TV, a zasigurno i s HRT-om. Da su mene pitali, ne bi išli s ovakvim zahtjevima prema drugim nakladnicima. Mislim da plasirati tezu 2019. da ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj čak pomalo smiješna, ne samo da je netočna, nego je smiješna. Mislim da, kad realno pogledate vi svi zajedno, možete o tome posvjedočiti bolje nego ja - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na skorašnje europske izbore.

- Finaliziramo nakon određenog inputa s terena program HDZ-a, koji će biti usklađen s ukupnim programom EPP-a za ove izbore, tako da sve pripreme idu dobro i nadamo se da ćemo ostvariti dobre rezultate -

Za izbore u Lici koji se događaju predstojeći vikend rekao je da su važni ravnomjeran regionalni razvoj cijele županijem, kvalitetnija sinergija aktivnosti u cijeloj županiji te bolja povlačenja sredstava i fiskalna i funkcionalna decentralizacija.

Na pitanje je li neuobičajeno da stranka prije izbora objavljuje rezultate istraživanja, Plenković je rekao da to nije zabranjeno - U ovim okolnostima mislim da je i korisno - 

konferencija Hrvatska kakvu trebamo - panel rasprava na temu obrazovanja i digitalnog društva

 

Komentara 42

RI
Rizlman
20:51 04.03.2019.

Radi se o tome da bi je trebalo biti. Onaj Zovkov prilog na 20 obljetnicu pada Vukovara ili negov serijal o Gotovini, to je klasičan čin hibridnog rata protiv države, subverzija, podrivanje države. Takvo što u Americi se ne bi se ne bi moglo dogoditi, ali i bilo gdje drugdje, da novinar laže, falsificira, montira, i kasnije se otkrije kako je lagao, falsificirao i montirao i nikome ništa. Umjesto da ga se baci u tamnicu zbog podrivanja ustavnog poretka!

VB
vbn1
20:51 04.03.2019.

Prevelika je ta sloboda medija i prepuna neprovjerenih teza i navoda

LU
lukadragan
20:50 04.03.2019.

Gospodine premijeru, teško je s njima to su komunhare oni priznaju samo sud partije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije