Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Varaždinu

Premijer Plenković s ministrima obišao Vindiju Vivis i Varteks

Andrej Plenković u Varaždinu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
20.02.2019.
u 17:23

Tvornica za proizvodnju mlijeka i bezalkoholnih pića Vindija Vivis otvorena je 2009. godine na površini od 14.600 kvadratnih metara, što je omogućilo godišnju proizvodnju od čak 70 milijuna litara mliječnih proizvoda

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je u pratnji nekoliko ministara tvornicu Vindija Vivis u kojoj su u tijeku radovi na proširenju proizvodnog pogona.

– Kad govorimo o Vindiji, riječ je o zasigurno jednoj od najbitnijih tvrtki u sektoru poljoprivrede, odnosno prehrambene industrije u Hrvatskoj. Vlada joj zasigurno može pomoći i poreznim olakšicama i u boljem korištenju fondova Europske unije, pogotovo u sektoru poljoprivrede, što očekujemo da će Vindija uskoro početi koristiti, nadam se već od travnja. Otvoreni smo za sve nove investicije i za svaku daljnju suradnju u bilo kojem segmentu – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić prilikom posjeta Vindiji koja obilježava 60 godina rada.

Tvornica za proizvodnju mlijeka i bezalkoholnih pića Vindija Vivis otvorena je 2009. godine na površini od 14.600 kvadratnih metara, što je omogućilo godišnju proizvodnju od čak 70 milijuna litara mliječnih proizvoda. Nekoliko godina kasnije uslijedilo je proširenje na dodatnih 4.700 kvadratnih metara površine te ulaganje u novu liniju za proizvodnju mliječnih deserata i svježih krem sireva.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Time je tada zaokružen investicijski ciklus u segmentu mliječne proizvodnje vrijedan oko 25 milijuna eura, koji se nastavlja i u ovoj godini, rečeno je. Vindija, prema riječima predsjednika uprave Dragutina Drka, ima 4000 zaposlenih. U 60 godina poslovanja plasirala je 1000 vrsta proizvoda.

Premijer i ministri posjetrili su i Varteks, gdje im je o planovima u razvoju te najveće tekstilne tvrtke govorio predsjednik uprave Nenad Bakić. Varteks zapošljava oko tisuću radnika, a dolaskom nove uprave zaustavljen je odljev radnika.

Komentara 3

DU
Deleted user
18:45 20.02.2019.

Kakvi populisti prokleti.

MM
Marko_Maras
20:22 20.02.2019.

Tri pasusa o Vindiji, tri retka o Varteksu. Normalno, kad cijeloj našoj političkoj garnituri ide beskrajno na živce čovjek kao Bakić, koji se sam obogatio svojim radom, direktno pomaže drugim ljudima zaobilazeći državu (kako se samo usuđuje!) i ne možeš ga ničim ucjenjivati. Svim hrvatskim vladama uvijek su bili najopasniji slobodni ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije