Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjeti Markovom trgu

Premijer Plenković primio je predsjednika kanadskog Senata Georgea Fureya i Željku Cvijanović

Plenković primio predsjednika Senata Kanade Georgea J. Fureya
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
16.03.2023.
u 19:30

Ovoga se četvrtka premijer Andrej Plenković susreo s kanadskim predsjednikom Senata Georgeom J. Fureyem i Željkom Cvijanović, predsjedateljicom Predsjedništva BiH. Istaknuo je zadovoljstvo prijateljskim odnosima Hrvatske i Kanade te potporu suradnji s BiH na njenom europskom putu

Premijer Andrej Plenković se u četvrtak susreo s s predsjednikom Senata Parlamenta Kanade Georgeom J. Fureyem i s predsjedateljicom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović. Oboje borave u službenom posjetu Hrvatskoj. Prilikom susreta s Fureyem premijer Plenković je istaknuo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Kanade, podsjetivši da je ove godine 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa. Sugovornici su istaknuli ulogu hrvatskog iseljeništva u Kanadi kao važne poveznice između dviju zemalja. Također su potvrdili snažnu podršku Ukrajini u obrani od ruske agresije, stoji u priopćenju.

Premijer je predsjedateljici predsjedništva Bosne i Hercegovine Željki Cvijanović potporu Hrvatske europskom putu BiH, priopćila je vlada. Plenković je izrazio zadovoljstvo jačanjem suradnje i intenziviranjem kontakata na visokoj razini. Ponovio je podršku daljnjem europskom putu BiH te istaknuo važnost održanja pozitivnog ozračja kao i usmjerenosti na daljnje reforme na dobrobit svih konstitutivnih naroda i građana u BiH. Podsjetio je i na dogovor o održavanju zajedničke sjednice dviju vlade u lipnju ove godine kao dobru priliku da se dodatno unaprijedi bilateralna suradnja, stoji u vladinu priopćenju.

VIDEO: Plenković o Milanoviću: On nama za naše djelovanje ne treba ni za što

Komentara 1

Avatar bokolo
bokolo
23:13 16.03.2023.

Hvala na obavijesti. Mozda svaki dvo-miljonski Kanadjanin zna funkciju senata u Kanadi. ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije