Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUTROS SE TESTIRAO

Premijer Plenković pozitivan na koronavirus, ima povišenu temperaturu

Zagreb: Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće koalicije obratio se medijima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.09.2022.
u 11:00

Vlada je izvijestila kako se premijer jutros testirao s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti, a danas ima i povišenu temperaturu. Ovo je drugi puta da je premijer zaražen koronavirusom

Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus. Vlada je izvijestila kako se premijer jutros testirao s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti, a danas ima i povišenu temperaturu. Nalaz je pozitivan. Premijer Plenković već je jednom prebolio koronavirus. 

Predsjedniku Vlade određena je mjera izolacije te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa. Za sazivanje i predsjedanje sjednicama Vlade i potpisivanje akata Vlade ovlastio je potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, priopćeno je iz Vlade. 

 

– S obzirom na to da se predsjednik Vlade, kao i drugi članovi Vlade, cijepio protiv bolesti COVID-19, podsjećamo da cjepivo ne štiti u potpunosti od mogućnosti zaraze, no pruža zaštitu od težih oblika bolesti – dodaje se u priopćenju. 

Članovi Vlade i suradnici koji su bili u bliskom kontaktu s predsjednikom Vlade poštovat će preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih koronavirusom, što podrazumijeva i nošenje zaštitne maske, samotestiranje te druge mjere opreza.

Ključne riječi

Komentara 49

UG
ugota
11:13 14.09.2022.

Ljubio je Pupovca opet

ZU
Zujim
11:11 14.09.2022.

Ma lazete, drugi put korona?! Ma nemoguce, pa on se cijepio, tri puta! Trebao bi biti zasticen od korone.

LI
Liberalčić
11:10 14.09.2022.

Sreća pa se cijepio 3-4 puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije