Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALKA U VUKOVARU

Premijer Plenković: ovo je spoj Dalmacije i Slavonije

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
06.05.2017.
u 23:03

Predsjednik Vlade Plenković čestitao je pobjedniku današnje Svečane alke u Vukovaru Anti Zorici, istaknuvši kako je to spoj Dalmacije i Slavonije, Sinja i Vukovara, naše povijesti, naše tradicije i baštine, s puno simbolike domoljublja, obrane i svega onoga što čini našu kulturu i našu tradiciju.

Svečana Sinjska alka, koja se održala u Vukovaru pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, posvećena je  bila Vukovaru i svim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Cjelokupni prihod od prodaje ulaznica donirat će se Centru za djecu s teškoćama u razvoju Juraj Bonači Split, podružnici Sinj.

Čestitavši pobjedniku Svečane alke Anti Zorici, premijer je istaknuo kako je ovo "spoj Dalmacije i Slavonije, Sinja i Vukovara, naše povijesti, naše tradicije i baštine, s puno simbolike domoljublja, obrane i svega onoga što čini našu kulturu i našu tradiciju".

"Vukovar je simbol hrvatske slobode, simbol Domovinskog rata, simbol obrane Hrvatske", rekao je premijer te izrazio oduševljenje ovim jedinstvenim poklonom Sinjana Gradu heroju, ali i gostoprimstvom Vukovaraca - "velikim slavonskim srcem", navodi se u priopćenju iz Vlade.

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović ponovila je potrebu kontinuiranog davanja priznanja svim hrvatskim braniteljima koji su svojim životima podnijeli najveću žrtvu za slobodnu, demokratsku Hrvatsku i izrazila nadu da će Vlada RH i Hrvatski sabor uskoro donijeti novi zakon o hrvatskim braniteljima te tako poslati snažnu poruku za zaštitu dostojanstva Domovinskog rata, stoji na kraju priopćenja.

Komentara 13

AM
AMD------------------------
00:24 07.05.2017.

jednoga casnoga slova poslikasni nisu vrijedni-

KL
klasika
10:38 07.05.2017.

A gle zlosretnog Šeksa! Bit će da se osjeća ugodno u ulozi jude. Pogledajte u snimci Otvorenog od prije par dana na "HRT na zahtjev": tamo se, nakon što se otrovno zbrecnuo na gospodina iz Mosta, zavjerenički pogledava s Pusićkom.. S PUSIĆKOM! Ej jada!

CI
cinbenik
05:33 07.05.2017.

to razdor i unistenje Hrvata,pogodovanjem laznom domoljublju na celu sa Diktatorom za kojeg 76℅Hrvatica i Hrvata misli da nas vodi u pogresnom smijeru.......Ovo su omadjivacki metodi na laznodomokjubni HDZe nacin,koji nas vodi u podjele i unistenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije