Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrana prilaska

Prekršajne prijave protiv aktivista koji su jajima gađali zgradu Ministarstva

Nepoznati aktivisti jajima zasuli ulaz u Ministarstvo zdravstva
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
15.08.2018.
u 12:33

Kriminalističkim istraživanjem, obavljenim razgovorima i prikupljenim informacijama utvrđeni su počinitelji, 46-godišnjak, 32-godišnjak te dvije 39-godišnjakinje, koji su po dovršetku istrage pušteni iz službenih prostorija policije

Protiv četvero počinitelja koji su u utorak jajima gađali zgradu Ministarstva zdravstva u Zagrebu  policija će podnijeti prekršajne prijave zbog kršenja javnog reda i mira, a izdata im je i zabrana prilaska zgradi u trajanju od 8 dana, izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave zagrebačke.

Iz stranke "Slobodna Hrvatska" priopćeno je u utorak navečer da je priveden supredsjednik te stranke nakon akcije gađanja jajima Ministarstva zdravstva, u znak prosvjeda zbog smrti mladića u Zaprešiću, za koju krivi zdravstveni sustav i traži ostavku ministra zdravstva.

Policijska uprava zagrebačka u srijedu je priopćila kako su, "nakon zaprimljene dojave jučer oko 14,25 sati, da netko jajima gađa zgradu Ministarstva zdravstva, na mjesto događaja upućeni policijski službenici, a osobe koje su jajima gađale zgradu su napustile mjesto događaja".

Kriminalističkim istraživanjem, obavljenim razgovorima i prikupljenim informacijama utvrđeni su počinitelji, 46-godišnjak, 32-godišnjak te dvije 39-godišnjakinje, koji su po dovršetku istrage pušteni iz službenih prostorija policije.

Protiv njih će redovitim putem biti podnijeti optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također svakom od njih izdana je zabrana posjećivanja zgrade Ministarstva zdravstva na udaljenosti manjoj od 50 metara u trajanju od 8 dana, navode iz PU zagrebačke.

Nepoznati aktivisti jajima zasuli ulaz u Ministarstvo zdravstva
1/8

 

Komentara 32

RK
Rodneral Križičević Rodnik
14:05 15.08.2018.

Dakle, neki aktivisti, nećemo reći koji i čiji, iskoristili su smrt radi vlastite promocije.

DU
Deleted user
13:46 15.08.2018.

Kulturnjaci u savezu s aktivistima i civilnim udrugama. To je jedino što znaju raditi. Baš me zanima tko je kupio jaja.

ZA
Zagy154
13:05 15.08.2018.

Aktivisti,čitaj probisvjet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije